Sibiu: Troiţă ridicată la locul accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa opt militari

O troiţă a fost ridicată la locul accidentului aviatic de la Stejăriş, judeţul Sibiu, de către reprezentanţi ai Primăriei, la ceremonia de sfinţire asistând membri ai familiilor celor opt militari care şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea elicopterului, săteni şi oficialităţi locale.

136 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Troiţă ridicată la locul accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa opt militari

Sibiu: Troiţă ridicată la locul accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa opt militari (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Prefecturii Sibiu, cu o zi în urmă în satul Stejăriş, comuna Iacobeni, a avut loc o slujbă de pomenire a militarilor morţi în accidentul aviatic produs la sfârşitul lunii noiembrie.

Prin această slujbă a fost sfinţită o troiţă ridicată pe locul accidentului de către Primăria Iacobeni.

Primarul comunei Iaconeni, Ioan Cori, a declarat corespondentului MEDIAFAX că decizia de a ridica troiţa a fost luată de Consiliul Local, care a alocat banii necesari.

"Am fost foarte impresionat de această tragedie şi am decis în Consiliul Local să alocăm fonduri pentru această troiţă. Au lucrat cinci oameni dintre angajaţii Primăriei şi ai şcolii", a spus Ioan Cori.

La eveniment au participat membri ai familiilor militarilor morţi, săteni, dar şi oficialităţi locale, iar slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi conduşi de IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.

Un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii s-a prăbuşit, în 21 noiembrie, în apropierea satului sibian Stejăriş, într-o zonă împădurită.

În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar alţi doi au fost răniţi, fiind preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici