Sibiu: Un copil s-ar fi înecat în râul Cibin. Căutările vor fi reluate luni dimineaţă

Trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au căutat, duminică seară, trupul unei fetiţe de patru ani a cărei dispariţie a fost anunţată de către familie în jurul orei 17.00 şi care se presupune că s-a înecat în apele râului Cibin, care traversează municipiul Sibiu. Căutările fetiţei au fost sistate, fără ca pompierii să o fi găsit, operaţiunea urmând să fie reluată luni dimineaţă, la ora 7.00

232 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Un copil s-ar fi înecat în râul Cibin. Căutările vor fi reluate luni dimineaţă

Sibiu: Un copil s-ar fi înecat în râul Cibin. Căutările vor fi reluate luni dimineaţă (Imagine: Arhivă Mediafax)

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, căutările copilului de patru ani sunt îngreunate de debitul mare al răului Cibin, determinate de ploile din ultimele două săptămâni.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a fost anunţat să intervină împreună cu Inspectoratul de Poliţie la căutarea unui copil de aproximativ patru ani care a căzut în râul Cibin. Desfăşurăm căutările atât cu barca, cât şi cu forţele pe malurile râului. Am făcut şi câteva filtre în zona râului Cibin spre vărsare. Nu am găsit până acum copilul. Acţiunea este îngreunată de debitul destul de mare al Cibinului, ca urmare a precipitaţiilor căzute. Consider că viaţa unui om este cea mai importantă şi este normal să ne implicăm şi să fim în slujba cetăţeanului", a declarat locotenent colonel Cosmin Balcu, şeful ISU Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Albişor, după mai bine de cinci ore de la începerea căutărilor, în jurul orei 22.00, operaţiunea a fost oprită, pompierii urmând să pornească din nou în căutarea fetiţei luni de dimineaţă, în jurul orei 7.00.

Un sibian care locuieşte în zona râului le-a spus pompierilor că un om l-a anunţat că a văzut în râu ceva care "semăna cu o păpuşă, posibil un copil".

"Un om mi-a spus că mergea pe mal şi a văzut o păpuşă plutind, posibil copil. Numai părul l-a văzut. A zis că avea părul mare şi era cu faţa în jos. A fugit repede pe punte şi nu a mai văzut nimic", a declarat Marin Mazilu, un sibian care are casa pe malul râului, la peste şapte kilometri de locul unde se presupune că a căzut fetiţa.

Se pare că micuţa locuia cu bunica, într-o baracă pe malul râului Cibin, unde îşi aşezaseră tabăra în urmă cu numai trei zile, mama fiind plecată în Italia, iar tatăl fiind căsătorit cu o altă femeie.

"Când a dispărut era în blugi albaştri şi tricou alb şi săndăluţe negre. Un minut-două am lăsat-o singură şi a dispărut fetiţa. Se juca pe aici, că am avut treabă cu altă fetiţă mică, îi puneam lapte în sticlă. Nu pot să îmi dau seama. Eu eram doar cu fetiţa şi cu fata mea care e gravidă şi mai are un copil mic de un an. Părinţii fetiţei, tatăl s-a însurat, fata mea e plecată în Italia", a spus Mândra Molfa, bunica fetiţei de patru ani, care a dispărut de duminică, din jurul orei 17.00.

Fetiţa dispărută mai are doi fraţi care au rămas acasă, în localitatea Brateiu, din judeţul Sibiu, şi o soră de patru luni, care locuieşte în baraca de pe malul râului Cibin, din municipiul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici