Sibiul începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice: 3 fluxuri noi dedicate

  • La Sibiu începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din creşe şi grădiniţe, prin disponibilizarea a trei fluxuri noi de vaccinare în centrele deja existente, anunţă, marţi, reprezentanţii Prefecturii Sibiu.
  • Un număr de 180 de doze de vaccin vor fi rezervate zilnic.
249 afișări
Imaginea articolului Sibiul începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice: 3 fluxuri noi dedicate

Sibiul începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice: 3 fluxuri noi dedicate

Vaccinarea prioritară a cadrelor didactice începe de miercuri, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

„Începând cu data de 24 februarie se va prioritiza imunizarea împotriva SARS-CoV-2 a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din creşe şi grădiniţe din judeţul Sibiu, prin disponibilizarea a trei fluxuri noi de vaccinare în centrele existente”, spune Ştefan.

Astfel, în centrul de vaccinare de la Mall-ul din Şelimbăr vor fi două fluxuri de vaccinare cu ser produs de AstraZeneca, unde vor fi primi vaccin persoanele cu vârsta mai mică de 55 de ani, iar la centrul de vaccinare din Sibiu, de la Redal Expo va fi un flux de vaccinare cu ser produs de Pfizer BioNTech, pentru persoanele cu vârsta mai mare de 55 de ani.

Cantitatea de vaccin disponibilă pentru vaccinarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca şi 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.

„Noutatea constă în faptul că profesorii vor fi imunizaţi împotriva COVID-19 pe baza unor liste nominale cu persoanele care doresc sa se vaccineze, raportate către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, fără a fi nevoie de programarea acestora în platforma naţională de vaccinare”, mai spune Ştefan.

Până în prezent au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza judeţului Sibiu care doresc să se vaccineze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.

De la demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 şi până la momentul de faţă, în judeţul Sibiu a fost înregistrat un număr total de 873 de doze de vaccin administrate personalului din unităţile de învăţământ şi creşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici