Sicilia a declarat starea de urgenţă din cauza incendiilor care s-au extins în Italia. Cât va fi valabilă

  • Guvernul regional al Siciliei a declarat, sâmbătă, starea de urgenţă şi criză timp de şase luni, din cauza incendiilor care au acoperit insula.
  • Preşedintele regional Nello Musumeci a explicat decizia sa pe o reţea de socializare, principalele motive invocate de acesta fiind temperaturile neobişnuit de ridicate şi condiţiile meteorologice anormale care vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni.
2094 afișări
Imaginea articolului Sicilia a declarat starea de urgenţă din cauza incendiilor care s-au extins în Italia. Cât va fi valabilă

Sicilia a declarat starea de urgenţă din cauza incendiilor care s-au extins în Italia. Cât va fi valabilă

Mai multe zone din sudul Italiei se luptă cu incendii de zile întregi, Calabria, Sicilia şi Puglia fiind cele mai afectate, potrivit CanberraTimes.

În Sardinia, pompierii din provincia Oristano au raportat că s-a declanşat sâmbătă dimineaţă un incendiu la unitatea de cazare turistică. Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor către vegetaţia din apropiere. Nu au fost raportate victime.
 
Oristano, aflată pe coasta de vest a insulei mediteraneene, s-a confruntat recent cu incendii majore de pădure, care au provocat daune considerabile.
 
Temperaturile neobişnuit de ridicate de peste 40 de grade Celsius provoacă secetă în tot sudul Italiei, alimentând focurile.
 
Asociaţia Agricolă Coldiretti a declarat că este cea mai călduroasă vară din ultimii 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici