Sile Pietroi, pus în libertate pe motiv că ancheta este defectuoasă

Tribunalul Bucureşti a decis să-l elibereze din arest pe Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", cercetat pentru violenţă, pentru că anchetatorii nu au prezentat probe, declaraţiile martorilor s-au schimbat în faţa judecătorilor, ancheta fiind defectuoasă.

40 afișări
Imaginea articolului Sile Pietroi, pus în libertate pe motiv că ancheta este defectuoasă

Sile Pietroi, pus în libertate pe motiv că ancheta este defectuoasă

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv a lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", şi a lui Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", cercetaţi pentru infracţiuni cu violenţă.

Instanţa a confirmat decizia Tribunalului Bucureşti, din 20 noiembrie, care a respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul celor doi. În schimb, instanţa a dispus interdicţia de a părăsi Capitala pentru 30 de zile.

În motivarea acestei decizii, judecătoarea Maria Tripăduş (cea care a determinat în 2006 eliberarea din arest a lui Dinu Patriciu, fiind invocate motive procedurale-n.r.) de la Tribunalul Bucureşti arată că nu s-au administrat probe în dosar.

"Astfel, deşi nu s-a făcut nimic în dosar, în afara unor prelungiri, organul de anchetă a început administrarea de probe pentru acele perioade şi infracţiuni de abia după arestarea inculpaţilor, solicitând prelungirea timp de cinci luni", se arată în motivare.

De asemenea, judecătoarea a mai luat în calcul faptul că părţile vătămate şi-au schimbat declaraţiile, iar martorii "au aruncat o altă lumină asupra infracţiunilor".

"În plus, se constată că inculpaţii nu au antecedente penale, care să prezinte un pericol concret pentru ordinea publică prin perseverenţă infracţională, au copii minori, au un loc de muncă şi starea de sănătate a inculpatului Vasile Fierbântu impune lăsarea în libertate pentru tratament", mai precizează magistratul, care adaugă că organele de anchetă nu au demonstrat acuzaţia de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar sarcinile fiecărui membru al grupării nu a fost dovedite.

"Pentru că nu s-a făcut dovada de către organul de anchetă a sustragerii de la anchetă a celor doi, faţă de faptul că Vasile Fierbântu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti la judecarea recursului, apoi s-a predat în vederea arestării, instanţa constată că nu există pericol concret de sustragere de la cercetări a celor doi inculpaţi", mai apreciază judecătoarea.

În 18 iunie, poliţiştii bucureşteni au ridicat 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov.

În 28 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", Teodor Achim, Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", şi Dan Florin Auraru.

Procesul privind arestarea preventivă s-a amânat la aceea dată pentru că, Pietroi nu s-a prezentat, fiind citat de instanţă cu mandat de aducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici