Silvian Ionescu: ANI a verificat posibila mea incompatibilitate şi a închis dosarul

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu, a fost înştiinţat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că verificările în cazul său, pornite de la o plângere a predecesorului său la conducerea instituţiei, Octavian Popa, au fost închise.

131 afișări
Imaginea articolului Silvian Ionescu: ANI a verificat posibila mea incompatibilitate şi a închis dosarul

Silvian Ionescu: ANI a verificat posibila mea incompatibilitate şi a închis dosarul (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Ionescu a fost reclamat de Popa pentru o posibilă incompatibilitate, având în vedere că a fost şef al Gărzii Naţionale de Mediu şi acţionar al unei companii de consultanţă pe probleme de mediu care, potrivit presei, a încheiat un contract cu Petrom.

"Am primit, în urmă cu o lună, o înştiinţare că sunt verificat de inspectorii de integritate în urma unei plângeri a domnului Popa. Mi-am angajat avocaţi şi ei s-au ocupat de acest caz. Am primit ieri un telefon de la avocaţi, care mi-au comunicat că au fost înştiinţaţi că ANI a închis verificările", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Silvian Ionescu.

"Evenimentul Zilei" publica, în ediţia din 9 martie, informaţia conform căreia, la sfârşitul lunii februarie 2009, firma KVB Economic, "controlată de Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu", a încheiat cu OMV-Petrom un contract de consultanţă pe probleme de mediu.

Conform cotidianului citat, Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu deţin împreună 69 la sută din acţiunile KVB Economic SA. Acţionarul principal este comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, cu 42 la sută, iar 27 la sută îi revin deputatului PDL Sulfina Barbu. Firma a fost înfiinţată în octombrie 2005, când Ionescu avea aceeaşi funcţie ca în prezent, iar Sulfina Barbu era ministrul Mediului.

Informaţiile publicate de "Evenimentul Zilei" au fost dezminţite la acel moment de cei doi demnitari, care au precizat că nu mai sunt acţionari ai KVB, Ionescu susţinând că şi-a cesionat acţiunile către o firmă de avocatură imediat după preluarea mandatului de şef al GNM, iar fostul ministru al Mediului precizând că le-a vândut.

"Tocmai pentru a scăpa de orice suspiciune am decis să cesionez administrarea părţilor sociale pe care le deţin în firma KVB Economic către o casă de avocatură. Astfel, eu rămân, practic, fără vreo putere de decizie în cadrul respectivei companii", declara, în 10 martie, pentru MEDIAFAX, Silvian Ionescu.

Contactată de MEDIAFAX, Sulfina Barbu a declarat că nu a aflat de vreo verificare a inspectorilor de integritate în cazul său. Barbu nu a putut preciza nici măcar dacă plângerea lui Octavian Popa o viza şi pe ea.

"Nu am fost înştiinţată de vreo verificare a ANI", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Sulfina Barbu.

Surse din ANI au confirmat faptul că instituţia nu a derulat vreo verificare în ceea ce o priveşte pe Sulfina Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici