Silvicultorii renunţă temporar la proteste

Sindicaliştii din silvicultură au renunţat la protestele de miercuri, din faţa Palatului Victoria, în urma emiterii unei Hotărâri de Guvern pentru cei peste şase mii de salariaţi care urmează să fie disponibilizaţi în urma retrocedării pădurilor.

3 afișări
Imaginea articolului Silvicultorii renunţă temporar la proteste

Silvicultorii renunţă temporar la proteste

Liderul Confederaţiei Sindicatelor Consilva, Marian Stoicescu, a declarat însă că, dacă în această săptămână Executivul nu va adopta un act normativ şi pentru protecţia socială a celor opt sute de salariaţi vor relua protestele miercurea viitoare.

Guvernul a prelungit, luni, termenul de încheiere a programului de restructurare al Romsilva şi a decis ca toate procedurile să fie finalizate la sfârşitul lunii decembrie 2008.

Potrivit prevederilor anterioare, programul de restructurare trebuia finalizat în primul trimestru al anului 2007.

Programul de restructurare a Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva a fost aprobat prin ordin al ministrului Agriculturii şi prevedea concedierea colectivă, în etape, a 7.048 salariaţi. Până la sfârşitul anului 2006 au fost concediaţi 798 salariaţi, iar în primul trimestru al acestui an au fost concediate încă 195 de persoane.

Potrivit noilor prevederi, în semestrul al doilea al acestui an vor fi concediaţi colectiv un număr de 1.876 salariaţi ai Romsilva, iar restul de 4.179 salariaţi vor fi concediaţi în cursul anului 2008.

"Concedierile colective s-au realizat într-un ritm mai lent decât cel prevăzut, din cauza ritmului scăzut de punere în posesie a terenurilor forestiere şi a existenţei unui număr mare de procese aflate pe rolul instanţelor de judecată", se arata într-un comunicat de luni al Guvernului.

Peste 50 de silvicultori au pichetat, miercuri, sediul Guvernului, cerând Executivului să aprobe o hotărâre prin care să asigure protecţie socială pentru cei aproximativ 6.000 de salariaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva care vor fi disponibilizaţi în urma retrocedării pădurilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici