Silviu Lung a plecat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Medicul care l-a tratat: "A părăsit spitalul cu acordul meu"

Fostul portar Silviu Lung implicat într-un accident rutier în judeţul Dolj, soldat cu moartea unui bărbat şi rănirea sa şi a altor doi tineri, a părăsit, joi după-amiază, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, fără a avea avizul medicilor, care anunţaseră că îl vor externa vineri.

983 afișări
Imaginea articolului Silviu Lung a plecat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Medicul care l-a tratat: "A părăsit spitalul cu acordul meu"

Silviu Lung (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

UPDATE Medicul care l-a tratat pe Silviu Lung spune că acesta a părăsit spitalul cu acordul său

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean (SJU) Craiova, Alexandru Cameniţă, spune că fostul portar Silviu Lung, care a plecat din spital, joi după-amiază, deşi ar fi urmat să fie externat vineri, a avut permisiunea sa pentru a părăsi unitatea medicală şi "totul este absolut legal".

"A ales din proprie iniţiativă să plece, nu-l puteam opri (...) Exista o foaie de externare cu data de mâine (vineri -n.r.), m-a rugat să îi fac biletul de externare de azi. Este o chestiune absolut legală", a spus şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean din Craiova, Alexandru Cameniţă, cel care l-a tratat pe Lung.

Medicul a mai spus că starea sa de sănătate a fostului portar este una foarte bună, acesta neavând "nicio suferinţă cerebrală" în urma accidentului rutier în care a fost implicat.

"Nu a avut nicio suferinţă cerebrală, nici pierderi de cunoştinţă, nu a necesitat tomografie şi nicio analiză, a fost doar supravegheat 24 de ore. Ieri, după accident, l-am întrebat dacă vrea să plece acasă şi a zis că mai vrea să stea că este agasat de presă, să mai stăm de vorbă, să vadă ce este de făcut şi să se liniştească. Mi-a spus că îi pare extrem de rău şi avea lacrimi în ochi. Mi-a spus că nu îşi poate ierta că a luat viaţa unui om", a adăugat Alexandru Cameniţă, spunând că Lung nu îşi amintea cum s-a produs accidentul, probabil din cauza şocului.

"Pacientul nu a fost externat, dar a părăsit spitalul la ora 14.30, fără avizul medicilor", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova, Cristina Geormăneanu.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecută data de 10 ianuarie.

"Am fost anunţat de asistenta şefă în jurul orei 14.30 că în momentul în care au fost să facă medicaţia analgezică a pacientului nu a mai fost găsit în salon la acea oră. Conform regulilor, în momentul respectiv pe foaie s-a specificat că este plecat din spital şi a fost făcută externarea din calculator. Externarea, în principiu, s-a discutat să fie pentru vineri dimineaţă. Din punct de vedere administrativ nu este niciun fel de problemă. Din punct de vedere medical, pacientul îşi asumă aceste riscuri cu tot ce înseamnă complicaţi şi aşa mai departe", a declarat Bogdan Fănuţă, managerul SJU Craiova.

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean (SJU) Craiova, Alexandru Cameniţă, declara, joi la prânz, că Silviu Lung are o stare generală bună, dar că va mai rămâne internat cel mai probabil până vineri, întrucât "mai are ameţeli şi îl doare capul".

El preciza că fata de 16 ani, rănită în accident şi care a suferit cele mai grave leziuni, urmează să fie operată.

"Pacienta are un hematom la cap, vom decide în orele următoare care este momentul cel mai bun în care s-ar putea interveni chirurgical, are o stare proastă în general", mai spunea Alexandru Cameniţă.

Tânăra este în prezent internată pe Secţia de Neurochirurgie a SJU Craiova.

Conform sursei citate, fratele fetei, în vârstă de 15 ani, rănit de asemenea în accidentul de miercuri este în stare bună şi va rămâne internat la Secţia de chirurgie-ortopedie-pediatrie.

Silviu Lung a fost vizitat la spital, joi dimineaţă, de foşti colegi, între care Gheorghiţă Geolgău, fost jucător de fotbal la Craiova Maxima.

"Am vorbit cu Silviu Lung, este bine, îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Mi-a povestit că îşi aduce aminte doar o maşină în ceaţă, că a încercat să tragă dreapta de volan ca să evite impactul, vedeţi că maşinile sunt lovite în partea stângă, dar nu s-a putut până la urmă evita accidentul. Nu ştie exact cum s-a întâmplat totul, îi pare nespus de rău, îi pare rău şi că nu poate să stea de vorbă cu dumneavoastră, probabil o va face când se va simţi bine. Eu nu-l ştiu ca fiind un şofer care circulă cu viteză, îl ştiu ca fiind un om prudent, dar acum vă daţi seama condiţiile meteo, ceaţa aceea deasă. Eu nu cunosc zona, dar înţeleg că accidentul nu a avut loc chiar în curbă, ar fi fost cu 100 de metri înainte de curbă", a spus Gheorghiţă Geolgău.

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 15.00, pe drumul european E 79, care leagă Craiova de Calafat, în localitatea doljeană Radovani, după ce autoturismul Mercedes condus de Silviu Lung a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o maşină Renault în care se aflau trei persoane.

În urma impactului, şoferul care conducea autoturismul Renault, un bărbat de 41 de ani, a murit, iar alte trei persoane - doi fraţi de 15 şi 16 ani, copiii bărbatului decedat, şi Silviu Lung - au fost rănite.

Potrivit poliţiştilor, maşina în care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealaltă dinspre Craiova spre Moţăţei, localitatea de domiciliu a şoferului decedat şi a celor doi fraţi răniţi. Adolescenţii terminaseră orele la un liceu din Craiova şi erau transportaţi acasă de către tatăl lor.

Silviu Lung a fost testat de oamenii legii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii doljeni vor întocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, Amelia Căprărin.

Silviu Lung, în vârstă de 57 de ani, a fost portar al echipei naţionale de fotbal, dar şi la Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova. Lung a evoluat şi la echipa naţională a României, în 77 de meciuri, făcând parte din lotul României la Euro 1984 şi la Campionatul Mondial din 1990.

În prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici