Silviu Lung, RĂNIT într-un accident rutier produs în Dolj. Poliţie: Autoturismul condus de Lung a intrat pe contrasens. Fostului portar îi va fi întocmit dosar penal

Fostul portar Silviu Lung a fost rănit, miercuri, într-un accident rutier produs în judeţul Dolj şi în urma căruia o persoană a murit, iar alte două au fost rănite. Din primele cercetări reiese că a fost vorba despre un impact frontal.

3848 afișări
Imaginea articolului Silviu Lung, RĂNIT într-un accident rutier produs în Dolj. Poliţie: Autoturismul condus de Lung a intrat pe contrasens. Fostului portar îi va fi întocmit dosar penal

Silviu Lung (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

UPDATE Silviu Lung va rămâne internat cel puţin până joi

Potrivit unor surse medicale, Silviu Lung rămâne internat în Secţia de Neurochirugie a Spitalului Judeţean Craiova cel puţin până joi, în urma accidentului în care a fost implicat.

UPDATE Poliţiştii vor întocmi dosar penal pentru Silviu Lung pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Poliţiştii doljeni vor întocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar la ora transmiterii acestei ştiri fostul portar este încă la Spitalul Judeţean Craiova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, Amelia Căprărin, pe numele lui Silviu Lung va fi întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Conform sursei citate, dosarul penal va fi deschis după ce toate actele necesare în acest caz vor fi întocmite.

Potrivit poliţiştilor, maşina în care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealaltă dinspre Craiova spre Moţăţei, localitatea de domiciliu a şoferului decedat şi a celor doi fraţi răniţi. Copiii terminaseră orele la un liceu din Craiova şi erau transportaţi acasă de către tatăl lor.

Silviu Lung a fost testat de oamenii legii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

"Unul dintre autoturisme a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu altul care se deplasa din sens opus, fiind vorba de o coliziune frontală. Autoturismul Mercedes a pătruns pe contrasens, cel puţin aşa se pare. Se va dispune efectuarea unei experiteze care va stabili atât cauzele, cât şi viteza de deplasare şi posibilităţile de evitare", declara purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol, la Sport.ro.

UPDATE Silviu Lung a fost lovit la nas şi la frunte. Celelalte două persoane rănite au multiple traumatisme

Fostul portar Silviu Lung implicat, miercuri, într-un accident rutier în judeţul Dolj a fost lovit la nas şi la frunte în urma impactului, iar celelalte două persoane rănite - doi fraţi de 15 şi 16 ani - au suferit traumatisme craniene şi la umăr şi torace, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean (SJU) Craiova, Alexandru Cameniţă, a declarat că Silviu Lung este în afara oricărui pericol.

"S-a lovit puţin la nas şi la frunte, dar este bine, are toate semnele vitale, nu e absolut niciun pericol. A apucat să-mi spună că el conducea maşina când a avut loc accidentul. Vă daţi seama că e ca şi cum ţi-ai recunoaşte vina", a spus şeful Secţiei de Neurochirurgie.

În urma accidentului au fost răniţi şi o fată de 16 ani şi fratele acesteia, în vârstă de 15 ani, iar potrivit medicilor în starea cea mai gravă este tânăra.

"În momentul de faţă pacientul de 57 de ani (n.r. - Silviu Lung) se află la computer tomograf, face o tomografie, fata deja a făcut acest examen. În cazul tinerei se pare că este vorba de o traumă acută severă, iar în funcţie de rezultatele investigaţiilor se va decide şi opţiunea terapeutică. În momentul de faţă funcţiile vitale sunt stabile pentru toate cele trei persoane, însă dintre acestea în starea cea mai gravă este tânăra, care are un hematom cranio-cerebral. Rămâne de văzut care sunt interpretările investigaţiilor făcute până acum", a spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Fata va rămâne internată pe Secţia de Neurochirurgie, iar băiatul de 15 ani, care a suferit o contuzie toracică, este internat la Secţia de chirurgie-ortopedie-pediatrie a SJU Craiova, a mai spus sursa citată.

La Spitalul Judeţean Craiova au ajuns soţia şi cei doi băieţi ai lui Silviu Lung, dar şi prieteni şi foşti colegi de la Universitatea Craiova.

Soţia bărbatului mort în accident a povestit că soţul ei îi ducea pe cei doi copiii de 15 şi 16 ani la un liceu din Craiova.

"Soţul meu a plecat de dimineaţă de acasă şi i-am spus să aibă grijă, iar el mi-a răspuns: «N-ai tu treabă, ştii cum merg, numai să nu intre altul în mine». Acum unul care nu s-a asigurat m-a lăsat singura cu trei copii", a declarat Ramona Niţu, soţia bărbatului mort. Femeia a precizat că mai are un băiat de zece ani.

Potrivit martorilor, Silviu Lung a fost rănit la cap, fiind transportat la Spitalulu Judeţean de Urgenţă din Craiova cu o ambulanţă SMURD, starea lui fiind stabilă.

Silviu Lung era singur în maşină la momentul producerii accidentului.

Celelalte două persoane rănite în accident sunt doi tineri din autoturismul Renault Clio, care s-a ciocnit frontal cu autoturismul Mercedes condus de Silviu Lung. Cei doi tineri au fost transportaţi şi ei la Spitalul Judeţean, având politraumatisme.

Persoana care şi-a pierdut viaţa în accident este şoferul autoturismului Renault Clio, acesta fiind tatăl celor doi răniţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, Alin Apostol, a declarat că accidentul a avut loc fie în urma unei depăşiri neregulamentare, fie din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de mers.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, Amelia Căprărin, a declarat pentru MEDIAFAX că accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 15.00, pe drumul european E 79, ce leagă Craiova de Calafat, în localitatea Radovani.

"În accident au fost implicate două maşini - un Renault în care se aflau trei persoane şi un autoturism Mercedes (n.r. - condus de fostul internaţional Silviu Lung). În urma impactului o persoană din Renault a decedat, iar alte trei (n.r. - două din Renault şi Silviu Lung) au fost rănite", a spus Căprărin.

Poliţiştii susţin că Silviu Lung era conştient şi au stat de vorbă cu el înainte ca acesta să fie transportat la spital.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craioiva, Cristina Geormăneanu, a declarat că la Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns, până la ora transmiterii acestei ştiri, o singură victimă - o tânără care a suferit contuzii şi politraumatisme, în prezent fiind supusă unor investigaţii medicale.

Autoturismul condus de Silviu Lung a intrat pe contrasens - poliţie

Autoturismul Mercedes condus de fostul fotbalist Silviu Lung a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o maşină Renault, s-a stabilit după primele cercetări efectuate în cazul accidentului ce a avut loc, miercuri, la Radovani (Dolj), în urma căruia o persoană a murit, iar alte două au fost rănite.

"Unul dintre autoturisme a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu altul care se deplasa din sens opus, fiind vorba de o coliziune frontală. Autoturismul Mercedes a pătruns pe contrasens, cel puţin aşa se pare. Se va întocmi un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Se va dispune efectuarea unei experiteze care va stabili atât cauzele, cât şi viteza de deplasare şi posibilităţile de evitare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol, la Sport.ro.

Silviu Lung a fost portar al echipei naţionale de fotbal, dar şi la Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici