Sinaia: Drumul spre cota 1400, închis pentru montarea cablurilor telegondolei

Drumul dintre staţiunea Sinaia şi Cota 1 400 este închis, joi, pentru montarea cablurilor telegondolei, măsura fiind luată pentru evitarea unor incidente, iar autorităţile îi avertizează pe şoferi că acest drum este alunecos, iar cei care urcă o fac pe propria răspundere.

11 afișări
Imaginea articolului Sinaia: Drumul spre cota 1400, închis pentru montarea cablurilor telegondolei

Sinaia: Drumul spre cota 1400, închis pentru montarea cablurilor telegondolei

Potrivit ofiţerului de presă din cadrul Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, drumul care face legătura între staţiune şi Cota 1400 va fi închis până vineri, pentru montarea cablurilor la telegondolă.

Sursa citată a precizat că, la intrarea pe acest drum, au fost montate mai multe indicatoare rutiere care atenţionează că drumul este alunecos şi autoturismele pot urca doar cu lanţuri, precum şi un panou care-i avertizează pe şoferi că urcă pe propria răspundere.

Potrivit salvamontiştilor, drumul dintre Cota 1 400 şi Cota 2 000 este singurul traseu turistic deschis pe timp de iarnă, toate celelalte trasee turistice din Bucegi fiind închise, din cauză că turiştii riscă să alunece şi că cadă în râpe ori să fie surprinşi de avalanşe.

Cablurile pentru telegondola de la Sinaia, care va face legătura între Cota 998 şi Cota 1 400 sunt montate de către o echipă a firmei Doppelmayr din Austria, care execută acest proiect, iar autorităţile din Sinaia vor ca lucrările să fie finalizate, iar telegondola să fie inaugurată la 15 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici