Sindicaliştii BCR anulează greva generală (Video)

Sindicaliştii Băncii Comerciale Române (BCR) anulează greva generală anunţată pentru miercuri, după ce au primit o ofertă din partea administraţiei băncii, aceasta urmând să fie analizată de membrii Sindicatului Liber din BCR.

82 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii BCR anulează greva generală (Video)

Sindicaliştii BCR anulează greva generală (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Sindicatului Liber din BCR, Ciprian Ionescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în urma ultimei oferte a administraţiei băncii, urmează noi întâlniri între cele două părţi, pentru a încerca să ajungă la un acord în ceea ce priveşte Contractul colectiv de muncă.

"În ultima ofertă a băncii sunt cuprinse primele de vacanţă şi de sărbători, aceste stimulente fiind legate de un indicator al BCR care este mai uşor de obţinut decât cel propus iniţial. Pe de altă parte, administraţia este de acord cu plăţile compensatorii şi cu indexarea salariilor cu 50 la sută în funcţie de inflaţie. Nu am primit însă niciun semnal în ceea ce priveşte majorările salariale", a precizat liderul sindical.

Ciprian Ionescu a afirmat că această ofertă a băncii va fi analizată, marţi, de membrii de sindicat, urmând ca în această săptămână să aibă loc o altă întâlnire cu reprezentanţii băncii.

"Anulăm greva de miercuri pentru că vrem să epuizăm toţi paşii de negociere cu administraţia", a spus Ionescu.

Conducerea Băncii Comerciale Române (BCR) a hotărât, luni seara, să prezinte Federaţiei Sindicatelor Independente din BCR o ofertă finală care include şi o potenţială remunerare suplimentară a angajaţilor în funcţie de îndeplinirea unui criteriu de performanţă.

"Conducerea BCR a hotărât ieri seară (luni - n.r.), după o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicali, să elaboreze şi să înainteze o ofertă finala, cea de-a şaptea, către Federaţia Sindicatelor Independente din BCR. Decizia conducerii băncii este urmarea unei reevaluări responsabile şi mature a tuturor consecinţelor unei greve pentru bancă şi pentru salariaţi precum şi a efectelor negative asupra clienţilor BCR", se precizează într-un comunicat al băncii remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, noua ofertă îndeplineşte aproape toate obiectivele sindicale şi include o potenţială remunerare suplimentară a salariaţilor în funcţie de îndeplinirea unui criteriu de performanţă bine definit.

"Conducerea BCR speră ca pasul facut prin îmbunătăţirea ofertei sale să fie evaluat cu foarte multă atenţie şi maturitate de către reprezentanţii sindicali şi de către salariaţi şi ca greva să poată fi prevenită", se mai spune în comunicat.

Salariaţii BCR au cerut o majorare de trei la sută pe 2009, respectiv doi la sută pentru toţi angajaţii băncii şi un procent numai pentru cei care se află într-o situaţie de inechitate salarială.

Potrivit liderului Sindicatului Liber din BCR, Ciprian Ionescu, vechiul contract colectiv prevederea indexarea salariilor cu 50% în funcţie de inflaţie, o primă de vacanţă şi stimulente de Crăciun, fiecare echivalent cu un salariu, iar conducerea băncii intenţionează să nu mai ofere aceste drepturi şi în 2009.

BCR renunţă la cererea de urgentare a soluţionării contestaţiei în cazul grevei salariaţilor

Banca Comercială Română (BCR) a renunţat, marţi, la cererea de urgentare a soluţionării constaţiei faţă de decizia angajaţilor de a declanşa greva generală, urmând ca procesul cu Sidicatul Liber din BCR să înceapă joi, data stabilită iniţial.

Luni, managementul băncii a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia sindicatului de a declanşa greva generală. Iniţial, prin sistemul aleatoriu de repartizare a dosarelor, s-a fixat primul termen de judecată a acestei contestaţii pentru 15 ianuarie. BCR a cerut însă instanţei să judece litigiul cu angajaţii mai devreme.

Marţi, BCR şi-a retras cererea de preschimbare a termenului din 15 ianuarie.

Citeşte şi:

Sindicaliştii BCR aşteaptă o ofertă concretă din partea administraţiei băncii

Preşedintele BCR s-a întâlnit cu sindicaliştii

Salariaţii BCR intră, miercuri, în grevă generală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici