Sindicaliştii CFR decid luni dacă intră în greva generală

Sindicaliştii CFR decid, luni, dacă declanşează greva generală, susţinând că a trecut termenul de două săptămâni dat Guvernului pentru a aproba o OUG prin care infrastructura feroviară să beneficieze de transferuri de la bugetul de stat pentru modernizarea şi mentenanţa reţelei de căi ferate.

12 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii CFR decid luni dacă intră în greva generală

Sindicaliştii CFR decid luni dacă intră în greva generală

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, oficialul asigurându-i pe sindicalişti că Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, OUG prin care infrastructura feroviară va beneficia de acelaşi tratament ca şi infrastructura rutieră, adică va beneficia de transferuri de la bugetul de stat pentru modernizarea şi mentenanţa reţelei de căi ferate. Sindicalistul a mai afirmat că Orban l-a asigurat că ordonanţa va fi publicată în Monitorul Oficial (MO) săptămâna viitoare.

"Eu nu am găsit acest document aprobat în şedinţa Executivului de miercuri, ma voi interesa la MO să vad când va fi publicat, dacă va fi", a spus Popa.

Pe de altă parte, Orban le-ar mai fi promis sindicaliştilor că luni va semna şi ordinele care reglementează autorizarea şi verificarea periodică a personalului din calea ferată.

"Până acum, niciuna dintre revendicările noastre nu a fost soluţionată concret. Vineri le voi comunica liderilor din teritoriu că Guvernul nu a făcut mare lucru în aceste două săptămâni şi luni vom decide dacă declanşăm greva generală", a declarat Popa.

Sindicaliştii CFR din Federaţia Mişcare-Comercial au renunţat, pe 6 noiembrie, la greva generală pe care au anunţat-o pentru a doua zi, după ce liderii sindicaliştilor au semnat un protocol cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Documentul prevedea că dacă până în 21 noiembrie se vor rezolva măcar două din cele patru puncte ale acordului, sindicatele vor renunţa definitiv la protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici