Sindicaliştii CFR Electrificare ameninţă cu întreruperea activităţii, pentru neplata salariilor

Sindicaliştii de la CFR Electrificare ameninţă că întrerup activitatea, miercuri, de la ora 7.00, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna aprilie, precizând că nu vor mai interveni la deranjamente şi la mentenanţa diferitelor lucrări, dar acest lucru nu va duce la oprirea trenurilor.

270 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii CFR Electrificare ameninţă cu întreruperea activităţii, pentru neplata salariilor

Sindicaliştii CFR Electrificare ameninţă cu întreruperea activităţii, pentru neplata salariilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Elcatel, Ionel Socaciu, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că toţi angajaţii CFR din domeniul electricitate vor opri activitatea, dar fără a întrerupe alimentarea cu energie a liniilor ferate, deci mersul trenurilor nu va fi afectat decât în cazul unor deranjamente.

"Miercuri, de la ora 7.00, vor întrerupe voluntar activitatea cei care lucrează la mentenanţa lucrărilor CFR, la deranjamente. Trenurile vor circula normal pe acolo pe unde nu există deranjamente. Nu pot şti de acum dacă pe Valea Oltului sau pe Valea Jiului, de exemplu, vor cădea, mâine (miercuri, n.r.), copaci care vor duce la ruperea firelor de electricitate. Este însă exclus să întrerupem alimentarea cu energie a căilor ferate, suntem oameni responsabili", a precizat Socaciu.

Liderul sindical a subliniat că salariaţii pe care îi reprezintă au primit doar jumătate din avansul pe luna trecută, iar în perioada 16-18 mai "nu există nicio speranţă" să îşi primească lichidarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici