Sindicaliştii CSDR au renunţat la proteste după ce Emil Boc le-a promis o întâlnire

Confederaţia Sindicală Democrată din România (CSDR) a renunţat la protestele programate pentru luni şi marţi în faţa Guvernului, după ce premierul Emil Boc le-a promis reprezentanţilor confederaţiei o întâlnire, în următoarea perioadă.

21 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii CSDR au renunţat la proteste după ce Emil Boc le-a promis o întâlnire

Sindicaliştii CSDR au renunţat la proteste după ce Emil Boc le-a promis o întâlnire (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Liderul CSDR, Ion Baciu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Biroului Executiv Naţional, care trebuia să protesteze luni şi marţi în faţa Guvernului au renunţat la acţiune, aşteptând o rezolvare favorabilă a solicitărilor lor din partea premierului.

Emil Boc le-a promis sindicaliştilor o întâlnire în următoarea perioadă, a adăugat Baciu.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi sâmbătă cu premierul Emil Boc.

După ambele întâlniri, liderii sindicali s-au arătat nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor şi au anunţat calendarul de proteste.

Liderul CSDR, Ioan Baciu, a declarat, după întâlnirea de la Guvern, că premierul nu a vrut să discute decât punctele care nu implică alocarea de bani, el angajându-se însă ca tot ce înseamnă legislaţia muncii să fie modificat şi pus în concordanţă cu ceea ce înseamnă legislaţia europeană.

În privinda creşterii salariului minim, premierul nu a acceptat nicio propunere, urmând ca sindicatele să aibă o întâlnire cu patronatele pe această temă, a adăugat liderul CSDR.

El a spus atunci că membri ai CSDR vor picheta, luni, conform programului, sediul Guvernului.

Guvernul îşi menţine disponibilitatea de a continua dialogul cu partenerii sociali, astfel încât să fie găsite soluţiile optime pentru problemele semnalate, ţinându-se însă cont şi de constrângerile bugetare actuale, a informat Executivul într-un comunicat trimis la finalul discuţiei cu sindicatele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici