Sindicaliştii de la Ambulanţă nu mai vor să fie opriţi de poliţişti

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş, îi cere ministrului Sănătăţii să anuleze protocolul încheiat, în septembrie 2008, de instituţie cu Ministerul de Interne, prin care Poliţia poate opri maşinile Ambulanţei şi ale SMURD în timp ce acestea se află în misiune.

29 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la Ambulanţă nu mai vor să fie opriţi de poliţişti

Sindicaliştii de la Ambulanţă nu mai vor să fie opriţi de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto)

"Acest protocol fixează reguli pe care Codul Rutier nu le prevede în ceea ce priveşte metodele de verificare de către Poliţie a şoferilor Ambulanţei şi SMURD, iar aceste metode trebuie stopate", a declarat preşedintele FNSA, Gheorghe Chiş, într-o conferinţă de presă desfăşurată, marţi, la Oradea.

Chiş a explicat că şoferii de pe maşinile Ambulanţei sunt testaţi la intrarea în serviciu, astfel încât verificarea lor şi în trafic, atunci când se află în misiune, poate fi un abuz.

Demersul sindicaliştilor din serviciile de Ambulanţă vine la câteva zile după ce două maşini ale Ambulanţei Dolj, care transportau persoane rănite în urma unui incendiu, au fost oprite de Poliţia Rutieră pentru a verifica alcoolemia şoferilor.

Liderul FNSA, structură care, potrivit lui Chiş, reuneşte 70 la sută din cei 12.000 de angajaţi ai serviciilor de Ambulanţă din întreaga ţară, a precizat că doreşte să discute despre anularea protocolului încheiat de fostele conduceri ale Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative cu actualul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac.

Citeşte şi:

Ambulanţe care transportau răniţi, oprite de poliţişti (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici