Sindicaliştii din Educaţie, nemulţumiţi de Ordonanţa privind salarizarea: "E inadmisibil, cum putem merge în faţa colegilor să le explicăm că nu e nicio mărire de salariu pentru educaţie?"

Sindicaliştii din sistemul de învăţământ au anunţat că sunt nemulţumiţi de conţinutul Ordonanţei privind salariile, spunând că nu sunt îmbunătăţiri faţă de ordonanţa anterioară şi nu au fost alocate sume în plus.

2593 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Educaţie, nemulţumiţi de Ordonanţa privind salarizarea: "E inadmisibil, cum putem merge în faţa colegilor să le explicăm că nu e nicio mărire de salariu pentru educaţie?"

Sindicaliştii din Educaţie, nemulţumiţi de Ordonanţa privind salarizarea: "E inadmisibil, cum putem merge în faţa colegilor să le explicăm că nu e nicio mărire de salariu pentru educaţie?"

Sindicatele au avut, marţi, discuţii la sediul Ministerului Muncii cu ministrul de resort, pe tema Ordonanţei de Urgenţă privind legea salarizării. Sindicaliştii din sistemul de învăţământ au anunţat că sunt nemulţumiţi de conţinutul ordonanţei, susţinând că nu au fost alocate sume în plus.

"Practic, învăţământul superior românesc primeşte zero. Să-mi aducă Guvernul României asistenţi la ore. Să vedem cine se mai angajează pe 1.700 de lei impozabili, în sistem. Nu susţinem ordonanţa. Nu văd mai nicăieri o creştere. Nu e nicio îmbunătăţire. Suntem total nemulţumiţi. Nu mă aşteptam să fim trataţi atât de rău. Am crezut că ministrul va fi mai raţional. Au spus că e rândul sănătăţii şi noi trebuie să mai aşteptăm", a declarat Anton Hader, liderul Alma Mater.

Sindicaliştii din Educaţie iau în calcul şi organizarea unor proteste.

"Cum putem merge noi în faţa colegilor din educaţie să le explicăm că nu e nicio mărire de salariu pentru educaţie? Este inadmisibil. O lipsă de transparenţă totală, o lipsă de interes. Vrem cadre didactice motivate, performante, tineri pregătiţi dar le transmitem foarte clar că nu se pot acorda creşteri salariale", a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret.

Reacţiile sindicatelor din Educaţie vin după ce, iniţial, au existat neînţelegeri privind primul proiect de ordonanţă de urgenţă privind legea salarizării, motiv pentru care nu a fost adoptată la acel moment. Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, Dragoş Pîslaru fiind cel care a preluat portofoliul.

La data de 22 aprilie, premierul Dacian Cioloş a afirmat că vrea să "reseteze" cadrul de lucru şi să "redemareze" procesul de elaborare a unei ordonanţe de urgenţă care să nu vizeze atât o schimbare a legii salarizării actuale, cât o corectare a ei, cu accent pe baza grilei, dar numai în limitele bugetului. Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că odată finalizat "cu succes" acest proces, se va trece la a doua fază, respectiv elaborarea unei legi a salarizării care să aibă "o abordare mai largă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici