Sindicaliştii din penitenciare ameninţă că reiau protestele. Cer discuţii cu Dăncilă despre salarii

Reprezentanţii sindicaliştilor din penitenciare spun că au solicitat o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a rezolva problema salariilor şi, în cazul în care nu le va fi acceptată invitaţia, vor relua protestele şi vor cere în instanţă obligarea ANP la plata orelor suplimentare restante.

672 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din penitenciare ameninţă că reiau protestele. Cer discuţii cu Dăncilă despre salarii

Sindicaliştii din penitenciare ameninţă că reiau protestele. Cer discuţii cu Dăncilă despre salarii

„Având în vedere că bugetul aprobat pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru anul 2019 nu asigură resursele necesare plăţii drepturilor de natură salarială pentru angajaţii din sistemul penitenciar, pe fondul lipsei unor soluţii viabile la nivelul Ministerului Justiţiei, azi, 29 martie 2019, am solicitat o întâlnire cu prim-ministrul Vasilica-Viorica Dăncilă pentru rezolvarea urgentă a acestei probleme. Precizăm că, în contextul îngheţării salariilor prin OUG 114/2018, din lipsa alocaţiilor bugetare conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) ne-a informat în data de 19 martie 2019 că doar 83% din fondul de salarii este asigurat şi că, în plus, instituţia nu poate asigura plata orelor suplimentare, actualizarea drepturilor de hrană şi echipament, decontul cheltuielilor pentru servicii turistice şi angajarea promoţiilor de absolvenţi”, se arată într-o precizare a liderului Federaţiei Sindicatelor din Administratia Natională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu, transmisă printr-un comunuicat.

Potrivit acestuia, în situaţia în care prim-ministrul Dăncilă nu va da curs solicitării, angajaţii vor relua protestele.

„Ne vedem nevoiţi ca, în perioada următoare, să reluăm acţiunile de protest şi să solicităm instanţelor de judecată obligarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la plata orelor suplimentare restante. În prealabil, vom refuza efectuarea de ore suplimentare pentru viitor, având în vedere că acestea nu pot fi nici recuperate şi nici plătite, fapt ce va conduce la blocarea activităţii sistemului penitenciar. Avertizăm că, dacă Guvernul nu va dispune măsuri de soluţionare rapidă a acestei situaţii negative - lipsă cronică de personal dar şi a dotărilor şi amenajărilor de siguranţă necesare, angajaţii din penitenciare vor fi în postura de a nu putea să mai intre în serviciu”, mai arată liderul Federaţiei.

Sorin Dumitraşcu mai atrage atenţia că refuzul angajaţilor de a mai lucra va duce la blocarea activităţii penitenciarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici