Sindicate: Numărul celor care vor pleca din învăţământ va depăşi 10.000

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat luni, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că numărul persoanelor care vor pleca din învăţământ, în urma disponibilizărilor, va depăşi 10.000.

27 afișări
Imaginea articolului Sindicate: Numărul celor care vor pleca din învăţământ va depăşi 10.000

Sindicate: Numărul celor care vor pleca din învăţământ va depăşi 10.000 (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Foarte probabil, numărul celor care vor pleca din învăţământ va depăşi 10.000 şi este vorba de persoane, nu de posturi", a declarat Hancescu.

Acesta a mai spus că sindicaliştii vor discuta, miercuri, pe această temă, cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Ministrul a convocat Comisia de Dialog Social, miercuri, la ora 11.00, la sediul MECTS, la sala de consiliu a ministerului.

La această întâlnire, sindicatele vor fi informate că din analizele întreprinse la nivelul MECTS s-a constatat că este posibilă aplicarea OUG 114/2009 care prevede reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din sistem, începând cu 1 septembrie 2010, informa Ministerul Educaţiei, vineri.

Ministrul Funeriu aprecia, în 12 ianuarie, că Ordonanţa de Urgenţă 114/2009 privind eficientizarea cheltuirii banului public se poate aplica astfel încât actul educaţional să nu fie afectat .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici