Sindicatele consideră că asumarea răspunderii pe legea pensiilor este un abuz

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale cer amânarea asumării răspunderii pe legea pensiilor precizând că este un abuz, iar asumarea ei ar putea accentua tensiunile sociale deja existente.

80 afișări
Imaginea articolului Sindicatele consideră că asumarea răspunderii pe legea pensiilor este un abuz

Sindicatele consideră că asumarea răspunderii pe legea pensiilor este un abuz (Imagine din arhivă; Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Octavian Luca, a declarat, marţi, că nu a existat nicio discuţie pe această temă cu partenerii sociali şi că aceştia nu cunosc nici structura legii, nici proiectul efectiv.

"La discuţii vom solicita ministrului Muncii să ne dea proiectul. Nu ne putem exprima că e bine sau rău dacă nu cunoaştem despre ce este vorba. Este un proiect de interes naţional, care dacă va fi finalizat în acest mod va naşte noi tensiuni sociale", a spus Octavian Luca.

La rândul său, vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, consideră că asumarea proiectului de lege ar constitui un nou abuz din partea Guvernului şi o încălcare a Constituţiei. Nemulţumit de faptul că partenerii sociali nu au fost consultaţi pe această temă Cornea a afirmat că "se asistă iar la abuzuri ca la legea educaţiei şi că este inadmisibil ce se întâmplă".

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a precizat, la rândul său, că va cere ministrului interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, amânarea deciziei de asumare a răspunderii pe această lege, spunând că este o lege prea importantă care priveşte viitorul a prea multor români ca să poată fi trecută într-un asemenea fel şi în perioadă de instabilitate politică.

"Vom discuta cu Pogea să vedem ce determină asemenea precipitare şi vom cere o amânare. Fără o consultare consistentă a partenerilor sociali practic Guvernul lansează o nouă provocare partenerilor sociali", spus Marius Petcu.

Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat premierul Emil Boc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici