Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Aproape jumătate din personal a anunţat că REFUZĂ efectuarea orelor suplimentare/ REPROŞURILE angajaţilor din închisori către Ministrul Justiţiei

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că, până în prezent, aproape jumătate din personalul sistemului penitenciar a notificat conducerile unităţilor referitor la refuzul de a efectua ore suplimentare.

521 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Aproape jumătate din personal a anunţat că REFUZĂ efectuarea orelor suplimentare/ REPROŞURILE angajaţilor din închisori către Ministrul Justiţiei

Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor: Aproape jumătate din personal a anunţat că REFUZĂ efectuarea orelor suplimentare/ REPROŞURILE angajaţilor din închisori către Ministrul Justiţiei (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

"Estimam că primele efecte ale refuzului de a efectua ore suplimentare vor apărea în cea de-a doua jumatate a lunii august când activităţile din penitenciare vor fi reduse până la nivelul minim. Astfel, va fi asigurată paza şi supravegherea deţinuţilor, iar activităţi precum escortarea la puncte de lucru, autorităţi judiciare şi instituţii sanitare ori activităţi educative vor fi suspendate din lipsa de personal", anunţă Federaţia într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii susţin că rămân deschişi dialogului iar marţi vor merge la discuţiile de la Ministerul Justiţiei, urmând a prezenta şi solicita soluţii concrete.

"Simultan, protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până când Guvernul României va dispune măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, eliminarea deficitului de personal şi modificarea cadrului legal astfel încât să fie asigurată protecţia angajaţilor din penitenciare la locul de muncă, pe stradă şi acasă", se precizează în comunicat.

Tudorel Toader a vizitat, miercuri, Penitenciarul Jilava, demers despre care sindicaliştii spun că este făcut "extrem de târziu şi doar forţat de împrejurimi."

"Personalul din penitenciare îi reproşează ministrului justiţiei, pe lângă lipsa de implicare în rezolvarea problemelor referitoare la condiţiile de lucru, lipsa de personal şi deficienţele cadrului legislativ, şi faptul că acesta nu şi-a îndeplinit obligaţia de reprezentare a angajaţilor din penitenciare cu prilejul elaborarii, dezbaterii şi aprobării legislaţiei salariale şi a pensiilor se serviciu, ori a suspendării ocupării funcţiilor vacante", explică Federaţia Sindicatelor din ANP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici