Sindicatul Solidaritatea va cere Ministerului Muncii despăgubiri de cinci milioane de lei

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi intenţionează să ceară Ministerului Muncii despăgubiri în valoare de cinci milioane de lei dacă administraţia combinatului va solicita sindicatului despăgubiri pentru pierderile produse în cele două zile de grevă.

46 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Solidaritatea va cere Ministerului Muncii despăgubiri de cinci milioane de lei

Liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a declarat că motivul pentru care cei din conducerea sindicatului intenţionează să ceară despăgubiri de la Ministerul Muncii este legat de faptul că acest minister a anulat înregistrarea conflictului de interese mediat deja de către Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Galaţi. În felul acesta, a spus liderul de sindicat, s-a ajuns ca instanţa să declare ilegalitatea grevei demarate la începutul acestei săptămâni.

"Deocamdată, cei din administraţia combinatului nu au adus în discuţie solicitarea unor despăgubiri pentru pierderile din timpul grevei. Nu am negociat nimic referitor la acest aspect, dar mă aştept să le ceară în perioada următoare. În această situaţie, vom cere şi noi de la Ministerul Muncii cel puţin 50 de miliarde de lei vechi. I-am chemat ieri pe cei de la Minister în garanţie în acel proces în care combinatul cerea declararea ilegală a grevei, iar dacă decizia de nelegalitate va rămâne aşa cum instanţa a stabilit deja (n.r. rezoluţia este doar definitivă, nu şi irevocabilă) înseamnă că voi cădea în pretenţii faţă de patron, iar eu, la rândul meu, am dreptul procedural să chem Ministerul să plătească aceste pagube. Cauza s-a disjuns, iar primul termen în acest proces va avea loc pe 15 mai", a declarat preşedintele sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi.

Tiber a explicat că a decis chemarea Ministerului în garanţie pentru că înregistrarea conflictului de interese a fost anulată de către această autoritate. Mai mult, Tiber a spus că urmează să formuleze plângeri penale împotriva ministrului şi a unui secretar de stat de la Ministerul Muncii.

"Eu spun că anularea aceasta este un abuz. În plus, voi face plângeri penale împotriva ministrului Paul Păcuraru şi a secretarului de stat Denisa Pătraşcu", a susţinut Gheorghe Tiber.

Tribunalul Galaţi a decis, miercuri, să declare ilegală greva şi a dispus încetarea ei, în condiţiile în care Curtea de Apel a decis, marţi noaptea, doar suspendarea grevei pentru 30 de zile. Dacă decizia de miercuri a Tribunalului Galaţi ar fi fost favorabilă protestatarilor, aceştia ar fi putut relua greva la expirarea termenului de 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici