Site închis pentru ştiri false, redeschis la cererea lui Marcel Vela. Ce condiţii a pus ministrul de interne

Un site închis pentru ştiri false va fi redeschis la cererea ministrului de Interne Marcel Vela, cu condiţia ca informaţiile false să fie şterse.

6772 afișări
Imaginea articolului Site închis pentru ştiri false, redeschis la cererea lui Marcel Vela. Ce condiţii a pus ministrul de interne

Site închis pentru ştiri false, redeschis la cererea lui Marcel Vela. Ce condiţii a pus ministrul de interne

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, ministrul Marcel Vela a transmis către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului www.justitiarul.ro.

Redeschiderea site-ului a fost cerută de un jurnalist, care şi-a manifestat intenţia de a elimina articolele ce conţineau informaţii false.

Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă şi a fost de acord cu redeschiderea site-ului menţionat, cu condiţia ca administratorul să respecte următoarele condiţii de transparenţă şi etică jurnalistică:

- eliminarea articolelor ce conţineau informaţii false referitoare la COVID - 19

- filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect şi publicarea doar a acelor materiale care conţin informaţii din surse oficiale şi credibile

- asumarea publică a identităţii site-ului, cu indicarea adresei de contact şi a persoanelor/persoanei care administrează conţinutul site-ului

Decizia Grupului de Comunicare Strategică este bazată pe faptul că obiectivul nu este acela de a suprima publicaţii (aceasta fiind soluţia în cazul în care nu este asumată o identitate a publicaţiei sau se refuză rectificarea materialelor), ci doar acela de a preveni campanii de dezinformare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vela,
site,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici