SITUAŢIA din ţară: 25 de localităţi sunt izolate şi 30 de drumuri judeţene sunt blocate

Douăzeci şi cinci de localităţi sunt izolate şi 30 de drumuri judeţene sunt blocate, fiind în continuare afectate de zăpadă 13 judeţe, potrivit situaţiei anunţate luni dimineaţă de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

386 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA din ţară: 25 de localităţi sunt izolate şi 30 de drumuri judeţene sunt blocate

SITUAŢIA din ţară: 25 de localităţi sunt izolate şi 30 de drumuri judeţene sunt blocate (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Peste 2.300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri acţionează în cele13 judeţe afectate de căderile masive de zăpadă, a precizat Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) într-un comunicat de presă.

Conform situaţiei înregistrate până luni dimineaţă, 30 de drumuri judeţene sunt blocate, faţă de 43 în urmă cu o zi, o singură localitate având probleme în alimentarea cu energie electrică.

"În ceea ce priveşte situaţia localităţilor izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, numărul acestora este de 25, faţă de 54 în ziua precedentă, la aceeaşi oră. Restabilirea comunicaţiilor pe căile rutiere şi feroviare reprezintă o prioritate şi pentru perioada următoare", a precizat MAI.

Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au avut, duminică, 570 de intervenţii, cele mai multe pentru deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenţă şi transportul persoanelor din localităţile izolate.

De asemenea, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat două misiuni umanitare, pentru transportul la unităţi medicale a unor pacienţi din judeţul Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici