SITUAŢIA DRUMURILOR: Traficul, restricţionat pe două autostrăzi şi POLEI pe mai multe drumuri din ţară. Autocar cu 40 de copii, blocat în Prahova/ O cisternă încărcată cu kerosen a derapat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi seara, o atenţionare de polei valabilă în mai multe judeţe din ţară. Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul şi sud-vestul ţării se află, începând de joi de la ora 4.00 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova şi la munte.

4103 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA DRUMURILOR: Traficul, restricţionat pe două autostrăzi şi POLEI pe mai multe drumuri din ţară. Autocar cu 40 de copii, blocat în Prahova/ O cisternă încărcată cu kerosen a derapat

POLEI pe mai multe drumuri din ţară. Autocar cu 40 de copii la bord, blocat pe un drum închis din Prahova/ O cisternă încărcată cu kerosen a derapat, în Brăila | SITUAŢIA DRUMURILOR

Potrivit ANM, este cod portocaliu în judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Călăraşi.Atenţionarea meteorologică este valabilă până joi noaptea, la ora 23.00.

În judeţele vizate de codul portocaliu se vor semnala depuneri semnificative de polei pe arii relativ extinse.

Totodată, potrivit ANM, în judeţele Braşov, Sibiu, Giurgiu, Teleorman este în vigoare o atenţionare cod galben de polei până joi noaptea, la ora 2.00.

Traficul rutier, oprit pe Autostrada Bucureşti-Constanţa din cauza poleiului

Traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa a fost oprit la kilometrul 10+500 (Capitală), până la 106 106 + 800 de metri (Drajna Nouă), din cauza poleiului, informează centrul INFOTRAFIC.

„Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la 106 + 800 de metri (Drajna Nouă)”, precizează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Trafic restricţionat pe Autostrada Bucureşti - Piteşti din cauza unui copac căzut

Traficul este restricţionat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 36, din cauza unui copac căzut pe carosabil, informează Centrul INFOTRAFIC. Din cauza ploii torenţiale pe Autostradă, există riscul de acvaplanare din cauza ploii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că plouă torenţial pe autostrada A Bucureşti –Piteşti, existând risc de producere a fenomenului de acvaplanare.

„În zona kilometrului 36, pe sensul către Capitală, din cauza unui copac căzut pe suprafaţa carosabilă, prima bandă este restricţionată”, mai arată sursa citată.

Reprezentanţii INFOTRAFIC mai precizează că pe un carosabil umed creşte distanţa de frânare, astfel că trebuie păstrată o distanţă suficientă faţă de maşina din faţă, pentru a putea opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Autocar cu 40 de copii la bord, blocat pe un drum închis din Prahova

Un autocar în care se aflau 40 de copii a rămas blocat, joi seara, din cauza zăpezii, pe drumul care duce din Sinaia la Cota 1400, rută oficial închisă în această perioadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că pe Drumul Comunal 34, rută care leagă Sinaia de Cota 1400, un autocar cu turişti nu a mai putut înainta din cauza zăpezii.

Turiştii erau cazaţi la un hotel de la Cota 1400 şi mergeau spre locul de cazare.

Surse locale au declarat că în autocar se aflau 40 de copii, iar aceştia au fost duşi la hotel cu maşinile unităţii de cazare, fiind în afara oricărui pericol.

Drumul care leagă Sinaia de cota 1400 este închis circulaţiei de miercuri, din cauza zăpezii.

Brăila: O cisternă încărcată cu kerosen a derapat şi a intrat într-un şanţ

O cisternă care transporta kerosen a derapat, joi seara, pe o porţiune de drum acoperită cu polei, în Brăila, şi a intrat într-un şanţ, pompierii şi poliţiştii fiind la locul producerii accidentului pentru a asigura zona, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul s-a produs pe DJ 211A, în raza localităţii Mihai Bravu, din judeţul Brăila, iar cisterna încărcată cu kerosen a intrat cu partea din spate într-un şanţ de pe marginea drumului, după ce a derapat din cauza poleiului.

Autospeciala nu s-a răsturnat, iar cisterna nu a fost avariată, nefiind observate scurgeri de kerosen.

La faţa locului au ajuns un echipaj de pompieri şi un utilaj de deszăpezire care acţiona în zonă. De asemenea, înspre locul incidentului se îndreaptă poliţiştii de la Rutieră şi un utilaj al unei primării din apropiere, însă misiunea de repunere pe roti a cisternei este îngreunată de polei şi precipitaţii, în condiţiile în care în zona respectivă plouă de ore întregi.

„Cisterna a ieşit de pe drum cu puntea spate, este încărcată cu kerosen, dar nu sunt scurgeri. Cisterna nu este răsturnată, nu este un pericol iminent. În zonă plouă, temperaturile sunt în jur de zero grade, pe anumite porţiuni coboară până la minus două, trei grade şi se formează polei. Intervenţia contra poleiului este inutilă. Acolo merge şi un echipaj de la Poliţia Rutieră care ar putea închide sectorul de drum dacă poliţiştii consideră că situaţia poate deveni periculoasă. De asemenea, a sărit în ajutor primarul din Victoria”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Conform procedurii, pompierii vor sta la faţa locului până când cisterna va fi scoasă din şanţ.

Buzău: Trei accidente s-au produs pe o porţiune de doar 500 de metri

Trei accidente s-au produs, joi seara, pe o porţiune de doar 500 de metri, pe DN2 - E85, între Oreavu şi Poşta Câlnău, din judeţul Buzău, din cauza carosabilului ud şi îngheţat. Pe mai multe drumuri din ţară există risc de apariţie a poleiului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, joi seara, că din cauza carosabilului ud şi a temperaturilor în scădere există riscul apariţiei poleiului pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

În judeţul Buzău, pe DN2, între Oreavu şi Poşta Câlnău a apărut poleiul şi se acţionează cu materialul antiderapant, însă efectul este mult diminuat din cauza condiţiilor meteo.

Potrivit Poliţiei Buzău, trei maşini s-au tamponat, un TIR a derapat şi a ajuns în şanţ, iar un microbuz în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat. Nu au existat persoane rănite.

De asemenea, pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe artere rutiere.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite depăşirile, iar dacă sunt necesare, să le realizeze numai după o asigurare temeinică. De asemenea, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici