Situaţie deplorabilă în Galaţi | Tobogane fără scări, plase de căţărare fără nisip la bază şi balansoare fără scaune/ Doar unul din 157 de locuri de joacă are autorizaţie

Aproape toate locurile de joacă din Galaţi funcţionează fără autorizaţie, comisarii OPC găsind în parcuri tobogane fără scări, plase de căţărare fără nisip la bază şi balansoare fără scaune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

174 afișări
Imaginea articolului Situaţie deplorabilă în Galaţi | Tobogane fără scări, plase de căţărare fără nisip la bază şi balansoare fără scaune/ Doar unul din 157 de locuri de joacă are autorizaţie

Tobogane fără scări, plase de căţărare fără nisip la bază şi balansoare fără scaune, în mai multe parcuri din Galaţi

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi au verificat 157 de locuri de joacă, din care unul singur are autorizaţie emisă de autorităţile locale.

În plus, zonele de agrement nu au panouri de informare sau informaţiile sunt incomplete. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au mai descoperit că nici echipamentele folosite de copiii nu sunt inscripţionate, conform legii. Totodată, foarte multe leagăne, tobogane şi balansoare sunt stricate şi pun în pericol viaţa copiilor.

A fost verificată şi starea echipamentelor de agrement, constatându-se deteriorări de natură a pune în pericol siguranţa şi viaţa copiilor, la circa 25% dintre locurile de joacă analizate. Astfel, au fost echipamente de joacă cu podeţe aflate la înălţimi de 2 metri care aveau balustradele rupte; tobogane cu trepte de urcare lipsă (la unele chiar şi 3 trepte consecutive); leagăn cu şezutul lipsă; plase sau dispozitive de căţărare de circa 2 metri înălţime care nu aveau prevăzute la baza nisip sau covor care să atenueze eventuala cădere; balansoare fără scaune; învârtitori cu scaunele la care lipseau mânerul de susţinere”, se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Pentru toate aceste abateri au fost aplicate 62 de avertismente si au fost oprite temporar de la prestarea serviciilor de agrement toate locurile de joacă verificate. Locurile au rămas însă deschise, deoarece autorităţile locale pot ataca în instanţă măsurile şi sancţiunile stabilite de Protecţia Consumatorului. Până atunci, acestea funcţionează pe răspunderea proprietarului.

”Noi am stabilit că nu ar trebui să funcţioneze. Totuşi până o să apară o decizie definitivă a instanţei, aceste locuri funcţionează pe răspunderea proprietarilor”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, comisarul şef adjunct, Carmen Tudor.

Reprezentanţii autorităţilor locale spun că în municipiul Galaţi oamenii vor fi informaţi despre decizia instituţiei de control. De asemenea, municipalitatea ar putea ataca decizia în instanţă.

”Se vor pune plăcuţe de informare la intrările în parcuri, îi vom informa pe gălăţeni despre decizia Comisariatului de Protecţia Consumatorului. Nu putem închide parcurile din oraş cu lacăte. Am fost informaţi despre măsurile luate, putem să ne adresăm instanţei. Primăria ar putea face demersuri în acest sens. În ceea ce priveşte echipamentele defecte, noi intervenim permanent asupra legănelor, balansoarelor cu probleme”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.

Controlul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului s-a desfăşurat în luna octombrie în 37 de localităţi din judeţ, inclusiv în municipiile Galaţi şi Tecuci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici