Situaţie dificilă în Mariupol. Oamenii trebuie evacuaţi pentru a scăpa de o catastrofă umanitară

Primarul din Mariupol spune că toţi civilii trebuie să fie evacuaţi din oraşul ucrainean încercuit pentru a scăpa de o catastrofă umanitară.

2835 afișări
Imaginea articolului Situaţie dificilă în Mariupol. Oamenii trebuie evacuaţi pentru a scăpa de o catastrofă umanitară

Situaţie dificilă în Mariupol. Oamenii trebuie evacuaţi pentru a scăpa de o catastrofă umanitară

Primarul Vadym Boichenko a declarat că 160.000 de civili sunt încă blocaţi în oraşul portuar, fără căldură şi energie electrică, scrie Reuters.

El a declarat că 26 de autobuze aşteptau să evacueze civilii din Mariupol, care în mod normal are o populaţie de aproximativ 400.000 de persoane, dar forţele ruseşti nu au fost de acord să le ofere un „pasaj sigur”. El nu a precizat unde aşteptau acestea.

„Situaţia din oraş rămâne dificilă. Oamenii sunt la limita unei catastrofe umanitare", a declarat Boichenko la televiziunea naţională: „Trebuie să evacuăm complet Mariupol".

El a adăugat: „Federaţia Rusă se joacă cu noi. Suntem în mâinile invadatorilor".

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, neagă că a vizat civili şi acuză Ucraina pentru eşecul repetat de a ajunge la un acord privind coridoarele sigure pentru civilii blocaţi. Preşedintele Vladimir Putin spune că forţele ruseşti se află într-o operaţiune specială pentru a demilitariza Ucraina.

Mariupol este considerat în general ca fiind un „premiu strategic” pentru invadatorii ruşi pentru a crea o punte între Crimeea, anexată de Moscova în 2014, şi două enclave separatiste din estul Ucrainei.

Luni, Ucraina a anunţat că nu intenţionează să încerce să creeze coridoare sigure în nicio parte a ţării, precizând că se teme de atacurile ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici