Soacra lui Geoană, Margareta Costea, audiată la DNA

Margareta Costea, soacra preşedintelui Senatului Mircea Geoană, s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat de fapte de corupţie.

268 afișări
Imaginea articolului Soacra lui Geoană, Margareta Costea, audiată la DNA

Soacra lui Geoană, Margareta Costea, audiată la DNA (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

La ieşirea din sediul DNA, Costea a negat că i-ar fi cerut senatorului Voicu să intervină la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în legătură cu o plângere a unui lider ONG, Bogdan Drăghici, privind modul în care ea a obţinut certificatul de revoluţionar.

Bogdan Drăghici acuza în plângerea făcută la Parchet că Margareta Costea ar fi obţinut în mod fraudulos un certificat de revoluţionar, susţinând că aceasta a minţit că a participat la revoluţia din 1989, la sediul TVR.

În urmă cu o zi, fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, Mircea Ene, a fost audiat de procurori anticorupţie în cazul senatorului Cătălin Voicu, despre modul în care s-au soluţinat două sesizări privind-o pe soacra lui Mircea Geoană, Margareta Costea.

Mircea Ene, coleg cu Dan Chiujdea - şeful Parchetului sectorului 1 Bucureşti, suspendat din funcţie pe perioada mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii -, a fost întrebat despre modul de soluţionare a două sesizări referitoare la Margareta Costea, una vizând un imobil, iar alta o plângere privind dobândirea calităţii de revoluţionar, au declarat surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, pentru obţinerea certificatului de revoluţionar, Margareta Costea, care ar fi apelat la ajutorul lui Cătălin Voicu, i-ar fi promis parlamentarului că îl sprijină pentru a ajunge ministru de Interne.

Margareta Costea, mama Mihaelei Geoană, a spus recent că dosarul privind certificatul său de revoluţionar a fost închis în urmă cu patru ani, când nu îl cunoştea pe Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici