Şoc în lumea auto: acuzat de falsuri, un producător auto japonez suspendă vânzările la nivel mondial

  • În aproape 200 de ocazii, testele de siguranţă pe modelele Daihatsu au fost manipulate sau nu au fost efectuate cu expertiza cuvenită.
  • Este motivul care provocat decizia de a suspenda vânzarea şi exportul tuturor modelelor pe termen nelimitat.
  • Situaţia a declanşat o inspecţie de către Ministerul Transporturilor japonez la subsidiara Toyota.
4227 afișări
Imaginea articolului Şoc în lumea auto: acuzat de falsuri, un producător auto japonez suspendă vânzările la nivel mondial

Daihatsu Materia din 2007 a câştigat 4 stele EuroNcap la testele de siguranţă

Dovezile testelor de siguranţă contrafăcute a dus la stoparea vânzărilor Daihatsu la nivel mondial. O decizie care implică atât piaţa japoneză, cât şi pe cea de export.

Motivul este mistificarea testelor referitoare la siguranţa maşinii. Măsura, decisă de companie, subsidiară a Toyota din 1967, vine în urma unui raport realizat de o comisie externă solicitată să facă lumină asupra unor anomalii constatate în aprilie 2023.

Ministerul Japonez al Transporturilor a început o inspecţie la faţa locului la sediul Daihatsu. Inspectorii au vizitat sediul producătorului auto din prefectura Osaka.

Prin urmare, ancheta a relevat că au existat cel puţin 174 de cazuri de teste de siguranţă trucate. Un total de 25 de modele Daihatsu implicate, inclusiv cele foarte vechi. Datând din 1989.

Sunt vizate 6 modele comercializate în prezent

Eistă 6 exemple de gama comercializată în prezent pentru care s-a dovedit contrafacerea testelor de impact frontal. În total, ar fi 88.000 de vehicule implicate, luând în considerare doar cele înmatriculate în 2023.

O serie lungă de concluzii au ajuns pe biroul ministrului japonez al Transporturilor, care a programat deja o inspecţie la sediul Daihatsu din prefectura Osaka.

Intervievat de presa japoneză, Sochiro Okudaira, preşedintele Daihatsu, a recunoscut culpa companiei. Okudaira a mai precizat că responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat revine în întregime propriei sale conduceri. O responsabilitate care reprezintă, după cum a precizat acelaşi Okaidura, „trădarea încrederii faţă de clienţii săi”.

Evaluările efectuate de EuroNcap asupra modelelor Daihatsu din ultimii ani arată astfel: sunt 5 modele Daihatsu, scoase pe poarta fabricii între 2000 şi 2008 - Terios (2008), Cuore (2008), Materia (2007) şi Sirion (2005) - care au obţinut 4 stele. În timp ce Sirion, din 2000, a primit 3 stele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici