Socialiştii din Comisia LIBE au contestat procedura de audiere a primilor calificaţi pentru funcţia de procuror-şef. Mureşan: Dacă au succes nu vom avea audiere

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat că socialiştii din Comisia LIBE au contestat procedura audierii celor trei candidaţi pentru Parchetul European, printre care se numără şi Laura Codruţa Kovesi, iar dacă au succes atunci audierea nu va mai avea loc marţi după-amiază.

5564 afișări
Imaginea articolului Socialiştii din Comisia LIBE au contestat procedura de audiere a primilor calificaţi pentru funcţia de procuror-şef. Mureşan: Dacă au succes nu vom avea audiere

Socialiştii din Comisia LIBE au contestat procedura de audiere a primilor calificaţi pentru funcţia de procuror-şef. Mureşan: Dacă au succes nu vom avea audiere

„Socialiştii şi comuniştii din Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European au contestat procedura prin care vor fi audiaţi astăzi cei 3 candidaţi pentru poziţia de Procuror European. De ce au contestat această procedură? Deoarece vor să tergiverseze şi să obstrucţioneze întreg procesul”, a scris Siegfried Mureşan, marţi pe Facebook.

Liberalul a adăugat că va exista un vot pe această contestaţie în cadrul şedinţei Comisiei LIBE, iar dacă va va fi aprobată, atunci audierea candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef european va fi amânată.

„Ce va urma acum? Astăzi la prânz în Comisia LIBE va avea loc un vot pe această procedură. Care va fi rezultatul votului? Eu cred că rezultatul votului va confirma această procedură şi vom avea audierea în această după-amiază, aşa cum este programat şi aşa cum este firesc. În cazul în care contestarea va avea succes, atunci nu vom avea nicio audiere în această după-amiază. Eu cred că această contestare şi obstrucţionarea socialiştilor şi comuniştilor nu vor avea succes. Vă voi ţine la curent”, a conchis Mureşan.

Laura Codruţa Kovesi va fi audiată, marţi, în şedinţa Comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European, pentru funcţia de procuror-şef european. Conform agendei oficiale afişate pe site-ul Comisiei LIBE, audierea celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului European va avea loc în intervalul orar 16.30-19.30, ora României.

După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o şedinţă pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidaţi. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici