Şofer prins fără permis şi băut la volan, trimis în judecată şi pentru mituirea poliţistului

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au trimis în judecată un bărbat pe care-l acuză de dare de mită şi conducere fără permis şi cu o alcoolemie mai mare decât limita legală, informează, într-un comunicat de vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

159 afișări
Imaginea articolului Şofer prins fără permis şi băut la volan, trimis în judecată şi pentru mituirea poliţistului

Şofer prins fără permis şi băut la volan, trimis în judecată şi pentru mituirea poliţistului (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În 5 mai 2008, bărbatul a plecat, împreună cu o prietenă, conducându-şi maşina personală, în vizită la nişte rude. Pe drum a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere din Simeria şi, neavând acte, a prezentat doar o carte de alegător. Întrucât mirosea a băutură şi, potrivit DGA, "avea dificultăţi în menţinerea echilibrului", şoferul a fost testat cu etilotestul, reieşind un rezultat de 0,87.

În aceste condiţii, poliţiştii l-au dus pe bărbat la spital pentru a-i recolta probe biologice şi pentru a stabili, astfel, alcoolemia acestuia. Pe drum însă, şoferul prins băut la volan i-a spus agentului de poliţie că nu are permis de conducere şi i-a promis bani dacă nu îl mai duce la spital.

"La spital, în timp ce aşteptau pentru a-i recolta cea de-a doua probă, D.O. a insistat din nou pe lângă poliţist să nu-i întocmească dosar penal şi i-a introdus în buzunar suma de 200 de lei. Poliţistul i-a cerut să îşi ia imediat banii înapoi, moment în care inculpatul a precizat că îi poate oferi mai mult, respectiv contravaloarea a 300 de euro", susţine DGA în comunicat.

Văzând că cel prins insistă în încercarea de a-l mitui, agentul de poliţie a anunţat cele întâmplate, fiind sesizaţi lucrătorii DGA.

Ulterior, în 6 septembrie, sub îndrumarea procurorului, aceştia l-au prins în flagrant pe D.O. în timpul audierilor, încercând să-l mituiască pe poliţist cu suma de 900 de lei.

Parchetul Tribunalului Hunedoara a dispus trimiterea în judecată a lui D. O., pentru dare de mită şi conducere fără permis şi cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici