Şoferi bucureşteni prinşi drogaţi la volan

Poliţiştii de la Direcţia Rutieră au depistat, vineri noapte, cinci şoferi bucureşteni care conduceau sub influenţa substanţelor stupefiante, pe numele acestora fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, a declarat, sâmbătă, şeful Serviciului Educaţie Rutieră, Daniel Piştea.

112 afișări
Imaginea articolului Şoferi bucureşteni prinşi drogaţi la volan

Şoferi bucureşteni prinşi drogaţi la volan (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Educaţie Rutieră de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a precizat că cele cinci persoane au fost descoperite în cadrul acţiunii de control "Fără alcool şi droguri la volan". La această acţiune au participat şi ofiţeri specialişti din cadrul Poliţiei Regatului Belgiei, care au oferit dispozitivele cu ajutorul cărora sunt depistate eventualele substanţe stupefiante consumate.

Daniel Piştea a precizat că dispozitivele cu care şoferii au fost testaţi sunt de unică folosinţă şi, prin salivă, pot semnala prezenţa în organism a substanţelor interzise. În urma testului, care durează între 10 şi 12 minute, s-a stabilit că toate cele cinci persoane au consumat canabis, însă pentru confirmare sunt aşteptate rezultatele testelor de laborator.

Potrivit lui Piştea, şoferii găsiţi sub influenţa substanţelor stupefiante aveau între 20 şi 30 de ani, cei mai mulţi fiind depistaţi în zona campusului studenţesc Regie. Unii dintre aceştia au susţinut că nu ştiau că este interzis să conducă dacă au consumat astfel de substanţe, iar alţii au încercat să convingă poliţiştii că le-au consumat în Olanda sau Belgia, crezând că în acest fel nu vor păţi nimic.

În timpul acţiunii de verificare, care a durat trei ore, au fost sancţionaţi peste 160 de şoferi, cei mai mulţi pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare ale autovehiculelor, ca urmare a constatării unor defecţiuni tehnice de către specialişii Registrului Auto Român.

În 28 de cazuri au fost întocmite acte premergatoare începerii urmăririi penale, dintre care cinci pentru conducere sub influenţa drogurilor, iar 15 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Şeful Serviciului Educaţie Rutieră a mai spus că acţiunile de control vor fi continuate şi sâmbătă seară, poliţiştii intenţionând să facă verificări în două cluburi din campusul studenţesc Regie pentru depistarea şoferilor consumatori de droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici