Şoferii şi pietonii vor fi supravegheaţi dacă acordă prioritate ambulanţelor

Ambulanţele, conducătorii auto şi pietonii vor fi monitorizaţi, începând de luni, de Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti, în baza unui protocol încheiat între MSP şi MIRA, pentru a vedea dacă sunt respectate prevederile Codului Rutier privind acordarea priorităţii ambulanţelor aflate în misiune.

35 afișări
Imaginea articolului Şoferii şi pietonii vor fi supravegheaţi dacă acordă prioritate ambulanţelor

Şoferii şi pietonii vor fi supravegheaţi dacă acordă prioritate ambulanţelor

Protocolul încheiat între Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) prevede verificarea, de către Brigada Poliţiei Rutiere a Municipiului Bucureşti (BPR), a modului în care sunt respectate prevederile Codului Rutier, atât de către conducătorii auto ai celor două servicii publice (SMURD Bucureşti şi Servicului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti ), a serviciilor private de ambulanţă care operează în Capitală, cât şi a modului în care ceilalţi participanţi la trafic (conducători auto şi pietoni) acordă prioritate ambulanţelor atunci când acestea se află în misiune, informează, miercuri, SMURD Bucureşti.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată ca urmare a numeroaselor evenimente rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii vehiculelor de intervenţie aparţinând SMURD Bucureşti şi Servicului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti în urma cărora au rezultat indisponibilităţi ale ambulanţelor celor două servicii.

Măsurile prevăzute în protocolul încheiat între cele două ministere vor fi aplicate începând de luni.

SMURD Bucureşti atrage atenţia asupra faptului că ambulanţele cu mijloace de avertizare vizuale şi acustice în funcţiune se află în misiune, iar participanţii la trafic trebuie să le acorde prioritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici