Şoferul care a accidentat-o mortal pe mătuşa lui Boc, condamnat la 2 ani de închisoare

Şoferul care a accidentat-o mortal pe mătuşa premierului Emil Boc a fost condamnat, marţi, la doi ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Huedin, sentinţa nefiind însă definitivă.

46 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a accidentat-o mortal pe mătuşa lui Boc, condamnat la 2 ani de închisoare

Şoferul care a accidentat-o mortal pe mătuşa lui Boc, condamnat la 2 ani de închisoare (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Judecătorul Vasile Grunea, preşedintele Judecătoriei Huedin, a declarat că Viorel Mihuş a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă din care a fost dedusă perioada de arest preventiv pe care acesta a executat-o.

Conform sursei citate, sentinţa Judecătoriei Huedin poate fi atacată cu apel în zece zile de la pronunţare.

Viorel Mihuş, în vârstă de 39 ani, din comuna Mărgău, a fost arestat în 23 martie, fiind acuzat că, în urmă cu o zi, o accidentase mortal cu maşina pe una dintre mătuşile premierului Emil Boc, Floare A., în vârstă de 75 de ani, care mergea pe jos spre casă. Accidentul s-a petrecut pe DJ 108C, între localităţile clujene Scrind Frăsinet şi Răchiţele, la ieşirea dintr-o curbă uşoară la stânga, după ce maşina pe care o conducea Mihuş a derapat, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, şi a lovit-o mortal pe femeie, aceasta fiind proiectată în afara carosabilului.

Şoferul a părăsit locul accidentului, maşina sa fiind identificată ulterior de către poliţişti pe un drum forestier, la o distanţă de aproximativ 1.500 de metri de drum.

Viorel Mihuş a fost găsit de poliţişti la domiciliu, în localitatea Răchiţele, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost reţinut pe 24 de ore, pentru ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului producerii accidentului, a doua zi fiind arestat de Judecătoria Huedin pe 29 de zile şi dus în arestul IPJ Cluj.

Potrivit poliţiştilor, femeia, însoţită de o soră a sa, fusese în vizită la mama lui Emil Boc, iar accidentul s-a produs după ce acestea au plecat spre casă. Cele două femei, care sunt surori ale mamei premierului, se deplasau pe jos spre satul Scrind, pe partea stângă a drumului, când au fost lovite de maşină.

Şoferul este consătean cu premierul Emil Boc, locuind în Răchiţele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici