Solicitare pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind incendiul de la Colectiv

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, solicită înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind tragedia din Colectiv care să cerceteze atât circumstanţele accidentului, cât şi măsurile care s-au luat între timp pentru ca asemenea situaţii să nu se repete.

190 afișări
Imaginea articolului Solicitare pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind incendiul de la Colectiv

Solicitare pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind incendiul de la Colectiv

„În memoria victimelor de la Colectiv şi în semn de respect pentru familiile acestora şi pentru supravieţuitori, avem datoria să restabilim adevărul cu privire la evenimentele care au avut loc la 30 octombrie 2015. În acelaşi timp, trebuie să facem tot ce e omeneşte posibil astfel încât asemenea nenorociri nu se mai întâmple”, îşi motivează cererea Eugen Tomac.

Demersul PMP vizează clarificarea acţiunilor autorităţilor sanitare în acest caz, în condiţiile în care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, neagă existenţa unui raport pe acestă temă, în timp ce fostul ministrul Vlad Voiculescu susţine că raportul a fost înregistrat la cabinetul ministrului la începutul anului 2017. „Dacă Bodog nu a găsit un document pe această temă, trebuia să ceară să fie elaborat. Dezinteresul autorităţilor faţă de cauzele şi consecinţele tragediei de la Colectiv denotă ori prostia, ori complicitatea politicienilor responsabili de sănătatea şi securitatea românilor”, consideră Tomac.

Preşedintele executiv al PMP susţine că, în lipsa unui document oficial care să evalueze cauzele tragediei din Colectiv şi să determine noi reguli, există riscul repetării unui asemenea gen de catastrofă. „Dreptate pentru victimele şi supravieţuitorii de la Colectiv nu există nici în sistemul sanitar, nici în justiţie. Mi-aş fi dorit ca, după doi ani de zile, să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil şi să aflăm ce măsuri s-au luat deja pentru protejarea, în asemenea situaţii, a tinerilor care sunt îndreptăţiţi să asculte muzică împreună cu prietenii într-un club, privind cu optimism la ziua de mâine”, a conchis Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici