Solidaritate în vreme de criză. Un atelier de creaţie din Iaşi confecţionează măşti pentru spitale

  • Un atelier de croitorie din Iaşi confecţionează şi donează spitalelor măşti din bumbac
  • Măştile sunt reutilizabile şi au între 5 şi 7 straturi de tifon
  • Mai multe fabrici din România au început să producă măşti reutilizabile, dar şi produse de igienizare
260 afișări

Mai multe ateliere de croitorie din România au început să confecţioneze măşti de protecţie din bumbac, pe care le distribuie gratuit în spitale. Printre ele, şi un atelier de rochii din Iaşi.

„Am luat decizia de a începe să confecţionăm măşti, datorită unei nevoi pe care am identificat-o în piaţă şi a medicilor care ne-au cerut ajutorul. Mare parte din producţia pe care noi o facem, o donăm. Suntem 3 oameni care ne ocupăm de această operaţiune”, spune Oana Fîrţigu, director atelier de creaţie

Măştile sunt din bumbac şi au de la 5 la 7 straturi de tifon. Ele pot fi sterilizate prin spălare la 60 de grade şi prin călcare cu aburi. 

„Banii pe care îi avem în momentul de faţă sunt din resurse proprii. 01.24 + 01.27 Am început de ieri să vindem şi câteva măşti. Încercăm să facem faţă tuturor comenzilor şi să donăm şi să ajutăm cât mai mult”, adaugă Oana Fîrţigu.

Iar Farmec, cel mai mare producător de cosmetice din România, a început producţia a două produse noi igienizante pentru mâini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici