Solomon: De la 1 martie nu vom mai căra nici măcar un metru cub de zăpadă din oraş

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, spune că de la 1 martie zăpada din municipiu nu va mai fi transportată în afara oraşului de către firma Delta ACM cu care SC Salubritate, serviciu din subordinea CL, a încheiat un contract, întrucât nu doreşte să cheltuiască "tot bugetul Craiovei pe zăpadă".

372 afișări
Imaginea articolului Solomon: De la 1 martie nu vom mai căra nici măcar un metru cub de zăpadă din oraş

Solomon: De la 1 martie nu vom mai căra nici măcar un metru cub de zăpadă din oraş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonie Solomon a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că muncipiul Craiova care are o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare are "sute de metri cubi de zăpadă", iar pentru transportul acesteia s-ar cheltui toţi banii de la buget.

Primarul a făcut apel la cetăţenii oraşului "să îl înţeleagă", precizând că vor fi curăţate doar intersecţiile, arterele principale, curţile spitalelor şi ale unităţilor de învăţământ.

"Avem poate sute de milioane de metri cubi de zăpadă în Craiova. Vreau să îi anunţ pe locuitorii Craiovei, care sper să mă înţeleagă, că de la 1 martie nu vom mai căra nici măcar un metru cub de zăpadă din oraş, pentru că nu vreau să cheltuim tot bugetul Craiovei pe zăpadă. Deci firma Delta ACM cu care SC Salubritate SRL are contract în acest sens nu va mai desfăşura această activitate. În cazul în care vor mai fi probleme în Craiova cauzate de zăpadă, ne vom descurca cu utilajele pe care le are SC Salubritate sau alte servicii din subordinea Consiliului Local", a declarat Antonie Solomon.

El a mai spus că nu Primăria Craiova a încheiat un contract cu firmele care au utilaje, ci Consiliul Local Craiova la propunerea SC Salubritate SRL.

"Există un program de deszăpezire al Craiovei şi de luptă împotriva fenomenelor meteo periculoase care a fost aprobat de CL şi s-a stabilit clar ce trebuie să facă SC Salubritate. Nu Primăria Craiova încheie contracte cu firmele care au utilaje privind activitatea de deszăpezite. Primăria a delegat această activitate către Salubritate care a organizat licitaţia şi a negociat contractele privind completarea listei de utilaje pe care le avea. Contractul a fost încheiat între SC Salubritate SRL şi firma Delta ACM", a mai spus Solomon.

La rândul său, directorul SC Salubritate SRL, Flavius Sirop, nu a putut preciza suma care s-a cheltuit anul acesta pentru activitatea de deszăpezire a Craiovei.

"Nu pot să vă precizez suma exactă care a fost alocată anul acesta pentru deszăpezire, ştiu doar că în luna decembrie s-au cheltuit trei miliarde de lei vechi", a spus Flavius Sirop.

Consiliul Local Craiova a aprobat delegarea de gestiune pentru serviciul de salubrizare al muncipiului către societatea proprie, SC Salubritate SRL. Contractul de delegare aprobat de aleşii locali are un termen de valabilitate de un an, începând cu luna martie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici