Soluţia americanilor în cazul Teo Peter a "îngheţat" 20 de bloggeri pentru câteva momente în Capitală

Aproape 20 de bloggeri s-au întâlnit, joi, în jurul orei 16.00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a-şi exprima indignarea faţă de modul în care puşcaşul marin care l-a accidentat mortal, în urmă cu trei ani, pe Teo Peter, basistul trupei Compact, a fost absolvit de orice vină.

22 afișări
Imaginea articolului Soluţia americanilor în cazul Teo Peter a "îngheţat" 20 de bloggeri pentru câteva momente în Capitală

Flash mob pro Teo Peter organizat in centrul orasului Cluj-Napoca (Imagine: Mediafax Foto)

"For you, Teo Peter = 16.000; For us = Priceless", "No statistics! Just dead persons!", "We don`t need money! We need Justice!", "Fighting together? Why kill us than?" sau "VanGoethem, Need a new car?!", au fost mesajele imprimate pe tricourile albe cu care în jur de zece bloggeri s-au îmbrăcat la protest, exprimându-şi revolta faţă de felul în care americanii au rezolvat cazul Teo Peter.

Manifestanţii - reuniţi pentru un flash mob - au "îngheţat" în diferite poziţii pentru câteva minute, arătând spre mesajele care, în principal, s-au axat pe ideea că un om, în opinia americanilor, "valorează cât un Logan nou", respectiv 16.000 de dolari.

Cu toate că ei consideră suma prea mică, abia ajungând pentru serviciile funerare ale fostului membru al trupei Compact, bloggerii spun că nu banii i-au mobilizat să iasă în stradă, ci nedreptatea ca un om beat să omoare un alt om şi să scape nepedepsit.

"Cu ocazia summit-ului NATO, vrem să atragem atenţia presei străine, mai ales celei americane, pentru că există o problemă încă nerezolvată: Teo Peter", a spus Adrian Cristea, unul dintre protestatari.

La rândul său, Gabriela a susţinut că sunt revoltaţi şi de felul în care a murit şi o tânără accidentată pe trecerea de pietoni şi lăsată să moară (persoana lovită de un Audi, în urmă cu o săptămână, pe Şoseaua Kiseleff-n.r.).

Iniţiatorul acestui flash-mob, Alin Fărcaş, a spus că anunţul a fost postat în urmă cu două-trei săptămâni pe blogul său, apoi în jur de 40 de bloggeri au scris despre cazul Teo Peter, iar jumătate dintre ei au participat la flash-mob.

Ei au încercat pentru prima dată forma de protest numită flash-mob, spunând că nu a fost unul prea reuşit, pentru că nu au fost prea mulţi participanţi, "ceea ce arată puterea blogului în România".

O mişcare similară a fost organizată joi şi în Cluj Napoca, unde familia basistului locuieşte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici