Soluţia găsită de primăria Timişoara pentru rezolvarea problemei supraaglomerării în şcoli: Containere în care vor învăţa elevii, montate în curtea unităţiilor

Primăria Timişoara a cumpărat şase containere în care vor învăţa aproximativ 170 de elevi înscrişi la Şcoala Generală Nr. 30, care este supraaglomerată, astfel că sute de copii merg la cursuri după-amiaza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

471 afișări
Imaginea articolului Soluţia găsită de primăria Timişoara pentru rezolvarea problemei supraaglomerării în şcoli: Containere în care vor învăţa elevii, montate în curtea unităţiilor

Primăria Timişoara a cumpărat containere în care vor învăţa elevii unei şcoli supraaglomerate

Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că cele şase containere au costat aproximativ 100.000 de euro. În cel mult două luni, în jur de 170 de elevi de la Şcoala Generală Nr. 30 vor putea învăţa în containere, care vor fi montate în curtea unităţii de învăţământ.

“Cele şase containere, care au dimensiunile unor săli de clasă standard, au ajuns astăzi (n.r. marţi) la Şcoala Generală Nr. 30. Este vorba de un ansamblu modular format din şase săli de clasă, un coridor central, două spaţii pentru toalete şi un spaţiu pentru toalete pentru persoane cu handicap. Va fi o mini-şcoală care va avea şase clase, cu toate utilităţile necesare, cu geamuri de dimensiuni considerabile astfel încât luminozitatea să fie una foarte bună. Containerele vor fi montate în zilele următoare, după care se va face racordul la utilităţi. În maxim două luni, elevii ar putea învăţa în aceste săli de clasă”, a afirmat Dan Diaconu.

Potrivit viceprimarului Timişoarei, Şcoala Generală Nr. 30 este una dintre cele mai aglomerate unităţi de învăţământ din oraş. Clădirea a fost construită pentru cel mult 900 de elevi, dar în doi ani, în această şcoală vor ajunge să înveţe 2.400 de copii. În aceste condiţii, sute de elevi merg la cursuri după-amiază, din cauza lipsei de spaţiu.

“Noi avem pentru Şcoala Generală Nr. 30 şi un proiect de extindere, proiectul este gata, este cuprinsă în buget lucrarea de execuţie şi vom începe şi lucrările de extindere cu două corpuri sperăm în acest an. Şcoala Generală Nr. 30 este într-o situaţie absolut excepţională, fiind foarte aglomerată”, a mai declarat Dan Diaconu.

Primăria Timişoara intenţionează să cumpere încă 30 de containere pentru alte trei şcoli aglomerate din oraş, în care elevii merg la cursuri după-amiaza.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici