Ucigaşii şefului de post din Vişeu de Jos, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Tribunalul Maramureş i-a condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă pe fraţii Ioan Aurelian şi Marius Ovidiu Tomoioagă, acuzaţi că l-au omorât în 4 ianuarie 2017 pe şeful de post din comuna Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor. Sentinţa nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

771 afișări
Imaginea articolului Ucigaşii şefului de post din Vişeu de Jos, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Ucigaşii şefului de post din Vişeu de Jos, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Maramureş transmis, marţi, cei doi fraţi Tomoioagă au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, şi la plata, în parte, a despăgubirilor civile către IPJ Maramureş.

„Tribunalul Maramureş s-a pronunţat cu privire la cauza având ca obiect infracţiunea de omor calificat comisă la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, asupra victimei Nistor Gheorghe, şef de post. Astfel, prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O, li s-a aplicat pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a unor drepturi. Inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, şi la plata, în parte, a despăgubirilor civile către IPJ Maramureş. Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Tribunalului Maramureş au subliniat că s-a menţinut măsura arestului preventiv aplicată celor doi şi s-a dedus din pedeapsă reţinerea lor pe o durată de 24 de ore şi arestul preventiv începând cu data de 7 ianuarie până în prezent.

„Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile N. M. (mama victimei), N. M. (soţia victimei), N. A. (fiul victimei) şi N. M. A. (fiul victimei). S-a dispus păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă, bunuri aparţinând victimei sau condamnaţilor, care vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate împreună cu dosarul. Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului”, se mai arată în comunicatul Tribunalului Maramureş.

Cei doi fraţi care l-au omorât în 4 ianuarie 2017 pe şeful postului de Poliţie din Vişeu de Jos, judeţul Maramureş, au mai fost condamnaţi cu suspendare în alte cauze, unul în Franţa pentru tentativă de furt cu distrugere, iar altul pentru tâlhărie.

Se pare că cei doi au avut un conflict mai vechi cu şeful de post, iar în 4 ianuarie l-au omorât. Poliţiştii i-au găsit în 6 ianuarie, când au fost reţinuţi, apoi arestaţi.

În motivarea arestării preventive se arată că, în 4 ianuarie 2017, cei doi fraţi s-au deplasat în clădirea în care se află sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, aflat la mansardă, iar la parter se află sediul Primăriei Vişeu de Jos, au intrat în clădire fără a intra în vreun birou al Primăriei, s-au deplasat în biroul şefului de post Gheorghe Nistor, "căruia se presupune că i-au aplicat 3 lovituri cu un cuţit – una în zona cervicală şi două în zona toracelui, în urma cărora victima a decedat ulterior, apoi au închis uşa biroului cu cheia şi au părăsit clădirea prin partea din spate a acesteia”.

"Victima a fost găsită decedată în biroul ei în aceeaşi zi. Există, în consecinţă, indicii în sensul că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii. Tribunalul apreciază că inculpaţii au încercat să ascundă mijloace materiale de probă. Având în vedere faptul că, în speţă, există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii şi întrucât raportat la natura, gravitatea presupuselor fapte dată de modalitatea în care se prezumă că au fost comise, aplicarea de multiple lovituri cu un cuţit, în zone vitale, asupra unui agent de poliţie, în chiar sediul poliţiei, în timp ce la parterul clădirii se aflau multe persoane – ceea ce denotă o periculozitate deosebită a acestora, şi la persoana inculpaţilor, lăsarea lor în libertate prezintă un pericol ridicat pentru ordinea publică”, arătau, în ianuarie 2017, judecătorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici