Soluţii la ceas de pandemie. Comercianţii din pieţele Sectorului 4 vor avea tarabe acoperite

  • Aproximativ 300 de tarabe acoperite vor fi oferite producătorilor de legume şi fruncte din Sectorul 4 al Capitalei.
  • Primăria sectorului a anunţat că a descoperit mai multe locuri în care comercianţii vor putea să-şi desfăşoare activitatea după decizia privind închiderea pieţelor din spaţii închise.
246 afișări
Imaginea articolului Soluţii la ceas de pandemie. Comercianţii din pieţele Sectorului 4 vor avea tarabe acoperite

Soluţii la ceas de pandemie. Comercianţii din pieţele Sectorului 4 vor avea tarabe acoperite

Primăria Sectorului 4 a anunţat că pune la dispoziţia producătorilor de legume şi fruncte de sezon aproape 300 de tarabe acoperite. De asemenea, reprezentanţii primăriei au identificat mai multe locuri în care vor fi amplasate tarabele.

„Producătorii care au închiriate tarabe în noua piaţă a Sudului, vor fi relocaţi în piaţa volantă pe care administraţia locală o amenajează la parterul parcării etajate aflată la doar câţiva metri distanţă, acolo unde există condiţii decente care nu doar că respectă normele legale, ci le şi asigură adăpost comercianţilor. În aceleaşi condiţii vor funcţiona şi vânzătorii de la Piaţa Berceni-Olteniţei, care au fost mutaţi la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieţei”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Măsuri au fost luate şi în pieţele Progresul, Străduinţei, Norilor şi Timpuri Noi.

„În ceea ce priveşte locul de vânzare amenajat pe acoperişul Pieţei Progresul, tarabele mutate aici vor fi adaptate astfel încât atât producătorii, cât şi cumpărătorii să fie feriţi de ploaie. Aceeaşi soluţie, de acoperire cu copertine impermeabile a tarabelor a fost pusă în aplicare şi în cazul producătorilor ce funcţionau până acum în pieţele Apărătorii Patriei (tarabele de aici sunt relocate pe amplasamentul fostului târg de miei), Norilor şi Timpuri Noi (aceştia au primit ca alternativă de locaţie de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Naţional al Copiilor, precum şi a celor din Piaţa Străduinţei, care au fost relocaţi în parcarea din proximitatea acesteia”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4..

Amenajarea noilor locuri de vânzare a fructelor şi legumelor se va încheia pe parcursul zilei, iar activitatea de comerţ se va relua începând de miercuri.

În ceea ce priveşte magazinele situate în pieţele din Sectorul 4, care nu comercializează fructe şi legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligaţia administratorilor pieţelor de a stabili noi circuite de intrare şi ieşire, astfel încât să fie respectate cu stricteţe noile reglementări specifice privind limitarea infecţiilor cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici