Şomeri, absolvenţi de studii superioare, pregătiţi pentru piaţa muncii printr-un proiect european

Peste 150 de şomeri, absolvenţi de studii superioare, au fost consiliaţi pentru creşterea şanselor de angajare, iar alţi 600 şi-au deschis conturi pe portalul www.profesiionline.ro, deschis în cadrul proiectului european "Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare".

452 afișări
Imaginea articolului Şomeri, absolvenţi de studii superioare, pregătiţi pentru piaţa muncii printr-un proiect european

Şomeri, absolvenţi de studii superioare, pregătiţi pentru piaţa muncii printr-un proiect european (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Proiectul "Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare - STASS", derulat de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Mediapro şi partenerii Mediafax SA şi Media Sat SRL, a vizat promovarea măsurilor integrate pentru creşterea gradului de ocupare a tinerilor şomeri absolvenţi de studii superioare şi furnizarea membrilor grupului ţintă a unei imagini complexe privind piaţa muncii.

Managerul de proiect, Sorin Cîrciu, a declarat vineri, la conferinţa de închidere a proiectului, că beneficiarilor li s-au furnizat şi informaţii legate de elementele care aduc plus valoare unui CV, importante mai ales atunci când trebuie să abordeze un angajator sau când trebuie să pregătească interviul de angajare.

Activităţile proiectului au cuprins seminarii de orientare profesională, seminarii de informare şi de consiliere specializată în domeniul resurselor umane, burse ale locurilor de muncă, dezvoltarea portalului www.profesiionline.ro, necesar medierii cererii şi ofertei de muncă, precum şi două studii, unul privind piaţa muncii şi celălalt privind profilul tânărului absolvent de studii superioare.

Alexandra Voiculescu, expert de conţinut în cadrul proiectului, a declarat că au fost contactate peste 1.500 de persoane, dintre acestea 153 fiind selectate pentru consiliere.

Ea a amintit că analiza privind piaţa muncii, realizată în cadrul proiectului, a arătat că principalele cinci sectoare de activitate, în care tinerii au şanse mai mare de angajare, sunt: vânzările, asigurările, IT, inginerie şi domeniul farmaceutic.

Anda Mihăilă, expert comunicare, a precizat că rezultatele celor două studii au fost publicate în două broşuri distribuite în cadrul proiectului.

În cele 18 luni de implementare a proiectului au fost organizate şi două burse a locurilor de muncă, una la Sala Dalles, în 22-23 mai, cealaltă în mediul online, între 25 iunie şi 6 iulie.

Proiectul "Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare - STASS" este de tip grant, finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici