Şomerii cu studii superioare se simt mai încrezători în şansa lor în urma activităţilor de consiliere

Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, alături de companiile partenere MEDIAFAX şi MEDIA SAT, au finalizat campania de informare şi consiliere privind oportunităţile de ocupare în regiunea Bucureşti-Ilfov, cea de-a patra activitate din cadrul proiectului "Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare – STASS".

63 afișări
Imaginea articolului Şomerii cu studii superioare se simt mai încrezători în şansa lor în urma activităţilor de consiliere

Şomerii cu studii superioare se simt mai încrezători în şansa lor în urma activităţilor de consiliere (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Pe toată durata acestei activităţi încheiate pe 30 martie, 128 de tineri absolvenţi de studii superioare au beneficiat atât de informaţii utile la nivel general precum sectoarele în care au cele mai mari şanse de angajare, cât şi de sfaturi practice personalizate pentru fiecare în parte, menite să îi ajute la îmbunatăţirea CV-ului şi a scrisorii de intenţie.

În cadrul seminariilor de informare, absolvenţilor li s-au prezentat cele cinci sectoare care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru ei, aşa cum au rezultat din analiza realizată în cadrul proiectului: vânzări, asigurări, IT/software, inginerie/tehnologie, medical/farmacii.

Pornind de la identificarea problemelor precum lipsa se proactivitate în căutarea unui loc de muncă sau limitarea la site-urile de joburi pentru a găsi posturile vacante, în cadrul activităţii de consiliere, specialiştii au oferit sfaturi pentru fiecare dintre paşii procesului de angajare, de la cum găseşti oportunităţile, la cum să te prezinţi la interviu.

Subiectele care au trezit cel mai mare interes din partea absolvenţilor consiliaţi au fost forma şi conţinutul CV-ului şi a scrisorii de intenţie şi sfaturile pe tema comportamentului non-verbal pe care trebuie să-l abordeze în cadrul interviului de angajare pentru a-şi creşte şansele de reuşită.

Activitatea de informare şi consiliere şi-a dovedit utilitatea, fiind considerată benefică de participanţi. Astfel, un absolvent de management a afirmat: “Am înţeles cum trebuie să te prezinţi la un interviu şi cum trebuie completat un CV.”, iar o absolventă de informatică a rezumat sfaturile referitoare la interviu:  “Am văzut cum trebuie să abordezi un angajator, ce e bine să spui când eşti întrebat despre diverse lucruri, ce nu e bine. De asemenea, comportamentul non-verbal pe care eu îl consideram că nu este relevant la angajare, observ că totuşi contează.”

Proiectul „Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare – STASS” (ID 75862) este derulat de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro alături de companiile partenere MEDIAFAX şi MEDIA SAT şi este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici