Sometra Copşa Mică disponiblizează peste 700 de angajaţi

Un număr de 735 de angajaţi ai producătorului de zinc şi plumb Sometra Copşa Mică vor fi disponibilizaţi de miercuri, aceştia reprezentând aproximativ 80 la sută din personalul fabricii, care anunţase din luna ianuarie oprirea temporară şi parţială a activităţii.

104 afișări
Imaginea articolului Sometra Copşa Mică disponiblizează peste 700 de angajaţi

Sometra Copşa Mică disponiblizează peste 700 de angajaţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit conducerii societăţii, decizia de oprire a activităţii şi de disponibilizare a personalului a fost luată din cauza situaţiei economice internaţionale care a condus la scăderea majoră a cererii şi a preţului pentru zinc şi plumb.

Concedierea colectivă de la Sometra Copşa Mică este cea mai mare din judeţ până în prezent.

Alte 38 de persoane vor fi disponibilizate din 10 aprilie, iar restul angajaţilor, aproximativ 20 la sută din forţa de muncă, se vor ocupa de procesul de conservare şi mentenanţă a instalaţiilor şi echipamentelor.

"Rămâne decizia pe care am comunicat-o în luna februarie. Astăzi (marţi-n.r.) angajaţii sunt încă la serviciu, îşi iau bonurile de masă, pachetul şi drepturile pe care le au, iar de mâine ( miercuri-n.r.) li se vor încheia contractele de muncă", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul administrativ al societăţii Sometra, Elena Cioban.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu, majoritatea persoanelor disponibilizate de la Sometra provin din Copşa Mică şi din localităţile învecinate. Astfel, din cei 735 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi începând cu data de 4 martie, 702 persoane sunt din judeţul Sibiu, iar alte 33 sunt din judeţele Alba şi Mureş.

"Persoanele care urmează să fie disponibilizate au beneficiat de serviciile de preconcediere şi urmează să îşi facă dosarele pentru primirea indemnizaţiei de şomaj. În plus, pentru a le veni în ajutor, în momentul în care dosarele vor fi complete reprezentanţi ai AJOFM Sibiu se vor deplasa la Copşa pentru a le lua, pentru a nu îi mai pune pe drumuri pe cei disponibilizaţi", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu, Ovidiu Ogrean.

Citeşte şi:

Sometra Copşa Mică disponibilizează 80% dintre angajaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici