Sondaj: Serviciile de sănătate, poluarea şi infrastructura sunt cele mai mari probleme pentru români

  • Serviciile de sănătate, poluarea aerului şi infrastructura rutieră sunt cele mai importante probleme urbane.
  • Aceasta este concluzia unui sondaj realizat în 41 de oraşe din România.
  • Studiul a mai arătat că cei mai mulţumiţi români sunt cei care locuiesc în Cluj-Napoca, Oradea şi Alba Iulia.
229 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Serviciile de sănătate, poluarea şi infrastructura sunt cele mai mari probleme pentru români

Sondaj: Serviciile de sănătate, poluarea şi infrastructura sunt cele mai mari probleme pentru români

La sondaj au participat peste 13.000 de locuitori din 41 de localităţi urbane din România. Modelat după Eurobarometrul Flash al Comisiei Europene, acest sondaj este primul barometru urban din istoria României. Barometrul urban a fost dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Banca Mondială, în cadrul unui acord de asistenţă tehnică.

Sondajul de opinie s-a axat pe calitatea vieţii urbane şi a fost derulat în perioada 1 iulie – 15 august.

Conform acestuia, cel mai ridicat nivel de satisfacţie generală faţă de oraşul în care locuiesc persoanele întrebate este înregistrat în centrele urbane din Regiunea Centru (87%), iar cel mai scăzut în oraşele din Sud-Muntenia (74%). În nouă oraşe, nivelul de satisfacţie depăşeşte 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Braşov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timişoara, Sighişoara (92%), Slatina şi Iaşi (90%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici