Sondaj: Tinerii născuţi după 1996 consideră că într-o relaţie compatibilitatea financiară este mai importantă decât aspectul fizic / Generaţiile mai tinere sunt mai predispuse să discute despre bani la începutul unei relaţii

  • Generaţia Z este generaţia cu cea mai mare probabilitate în a alege valorile financiare comune în locul atracţiei fizice la un partener.
  • Acest lucru reiese dintr-un nou studiu realizat care a chestionat 2.740 de adulţi din SUA.
  • De asemenea, sondajul a constatat că generaţiile mai tinere sunt mai predispuse să discute despre bani la începutul unei relaţii.
615 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Tinerii născuţi după 1996 consideră că într-o relaţie compatibilitatea financiară este mai importantă decât aspectul fizic / Generaţiile mai tinere sunt mai predispuse să discute despre bani la începutul unei relaţii

Sondaj: Tinerii născuţi după 1996 consideră că într-o relaţie compatibilitatea financiară este mai importantă decât compatibilitatea fizică sau spirituală / Generaţiile mai tinere sunt mai predispuse să discute despre bani la începutul unei relaţii

Generaţia Z şi milenialii se gândesc la finanţe înainte de a se angaja într-o relaţie serioasă, în timp ce tinerii amână din ce în ce mai mult momentele importante din viaţă din cauza creşterii costului vieţii, potrivit unui nou sondaj, relatează Business Insider.

Generaţia Z, sau Gen Z pe scurt, este cohorta demografică ce se succede milenialilor (sau Generaţiei Y) şi precede Generaţia Alpha. Generaţia Gen Z s-a născut între anul 1996 şi 2010.

Studiul "Planning & Progress 2023" al Northwestern Mutual a chestionat 2.740 de adulţi din SUA, între februarie şi martie, cu privire la modul în care abordează finanţele în cadrul relaţiilor.

Printre constatările sale, sondajul a arătat că peste o treime dintre toţi respondenţii au declarat că compatibilitatea financiară este mai importantă decât compatibilitatea fizică şi intelectuală.

Compatibilitatea financiară a fost deosebit de importantă pentru Gen Z, aproape jumătate - 49% - spunând că este mai importantă decât compatibilitatea fizică şi spirituală.

Alţi 41% dintre cei din Generaţia Z au spus că compatibilitatea financiară este mai importantă decât compatibilitatea în ceea ce priveşte stilul de viaţă şi interesele lor.

Sondajul a constatat, de asemenea, că 32% dintre cei din Generaţia Z şi 40% dintre mileniali cred că discuţiile despre bani ar trebui să aibă loc înainte ca relaţia lor să devină serioasă.

Mai mult de o treime din Gen Z şi 42% dintre mileniali au declarat că finanţele reprezintă o provocare semnificativă sau cea mai dificilă problemă cu care se confruntă, în timp ce doar 17% dintre cei din generaţia Boomers spun acelaşi lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici