Sora lui Dan Barna a fost audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă

  • Dan Barna a declarat, joi, că sora lui a fost audiată de Departamentul pentru Lupta Antifraudă şi că verificările DLAF în ceea ce priveşte o parte din proiectele realizate de către fosta sa firmă sunt în curs de desfăşurare.
  • Acesta a mai spus că proiectele au fost realizate corect şi speră că cei de la DLAF să constate acest lucru. Preşedintele USR a mai specificat că nu există la DNA nici un dosar în ceea ce îl priveşte.
1310 afișări
Imaginea articolului Sora lui Dan Barna a fost audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă

Sora lui Dan Barna a fost audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă

Sora lui Dan Barna a fost audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă, care s-a autosesizat şi verifică proiectele derulate în trecut de firma lui Dan Barna. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele USR, care a precizat că nu are niciun dosar la DNA.

Dan Barna a declarat, joi, că sora lui a fost audiată de Departamentul pentru Lupta Antifraudă şi că verificările DLAF în ceea ce priveşte o parte din proiectele realizate de către fosta sa firmă sunt în curs de desfăşurare.

„Dacă vorbim de DLAF, care s-a autosesizat în urma anchetei Rise, o perioadă nu s-a mai întâmplat nimic. În momentul de faţă ştiu că sunt verificări în curs şi ştiu asta pentru că săptămâna trecută sora mea, fostele angajate de la croitoria respectivă unde a lucrat sora mea au fost invitate pentru audieri. Li s-au pus întrebările, oarecum fireşti: dacă au lucrat acolo, dacă au primit toate salariile, dacă au croit, ce-au croit, dacă au cusut rochii, şorţuri... Adică au fost întrebările de verificare. Mai multe instituţii verifică activitatea mea anterioară în perioada aceasta. Inspecţia Muncii a fost, a reverificat. Deci sunt verificări în curs. Eu am toată încrederea că în perioada următoare - sper să fie cât mai scurtă - se va ajunge la un final, pentru că sper să nu se repete secvenţa din campaniile anterioare", a declarat Dan Barna la Europa FM.

Acesta a mai spus că proiectele au fost realizate corect şi speră că cei de la DLAF să constate acest lucru. Preşedintele USR a mai specificat că nu există la DNA nici un dosar în ceea ce îl priveşte.

Rise Project a publicat, în octombrie anul trecut, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menţionat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliştilor de la Rise, cât şi colegilor din USR şi tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici