Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost transferaţi în Penitenciarul Gherla

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, au fost transferaţi, vineri, din arestul Poliţiei Judeţene Cluj la Penitenciarul Gherla.

388 afișări
Imaginea articolului Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost transferaţi în Penitenciarul Gherla

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost transferaţi în Penitenciarul Gherla (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Purdea, a declarat că Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost transferaţi, vineri, la Penitenciarul Gherla, după decizia de joi a Curţii de Apel Cluj, instanţă care a constatat legalitatea măsurii arestării în cazul lor.

"Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost transferaţi la Penitenciarul Gherla, în urma confirmării măsurii arestului preventiv, din partea Curţii de Apel, din data de 5 ianuarie", a declarat Anca Sidonia Purdea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Gherla, Ovidiu Chiorean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Sorin Apostu şi Călin Stoia sunt deţinuţi în aceeaşi cameră a Secţiei de Observaţie şi Carantinare, cameră în care se mai află o persoană.

Conform sursei citate, Apostu şi Stoia îşi vor petrece următoarele 21 de zile în camera de carantină.

"În această perioadă de 21 de zile, are loc adaptarea la viaţa de penitenciar. Sunt examinaţi medical, li se consemnează cererile educaţionale şi sunt ţinuţi sub observaţie de un psiholog. De asemenea, cei doi vor fi supuşi, pe lângă evaluările medicale, şi unei evaluări care va stabili dacă au capacitate de a munci", a spus Ovidiu Chiorean.

La Curtea de Apel Cluj a avut loc, joi, primul termen în procesul în care Sorin Apostu şi Călin Stoia sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, judecătorii luând în discuţie legalitatea măsurii arestării.

Judecătorii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării şi au respins cererile celor doi de revocare, respectiv înlocuire a arestării, astfel că ei vor fi judecaţi în continuare în stare de arest.

Atât Stoia, cât şi Apostu au atacat cu recurs decizia, acesta urmând să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar şi soţia acestuia, avocatul Monica Apostu, şi oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în 29 decembrie 2011, pentru fapte de corupţie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici