Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia dacă Ministerul Educaţiei nu primeşte un buget mai mare decât cel din 2020

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ameninţă cu demisia dacă nu va primi, pentru anul 2021, un buget mai mare decât cel de anul trecut. El a declarat, joi, că dacă acest „minim” nu va fi asigurat, va fi nevoie de un alt ministru „care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”.

2980 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia dacă Ministerul Educaţiei nu primeşte un buget mai mare decât cel din 2020

Ministrul Educaţiei ameninţă cu demisia dacă nu primeşte un buget mai mare decât cel din 2020

Ministrul Educaţiei a declarat, joi, la Antena 3, că nu intenţionează să rămână în funcţie dacă nu i se va da un buget mai mare în 2021 comparativ cu 2020.

„Am afirmat public, în mod repetat şi în mod deliberat, că, dacă înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României totuşi am o aşteptare clară, în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2021, bugetul Ministerului Educaţiei în special şi bugetul educaţiei în general să fie mai mare, în valoare absolută faţă de execuţia bugetară pe 2020. Este un minim. Acest minim dacă va fi asigurat va fi acelaşi ministru la educaţie. Dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru al Educaţiei care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Declaraţia a fost făcută anterior şedinţei la care participă la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Bugetul pe 2021 nu a fost încă publicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici