Sorin Oprescu va fi dus din nou în Arestul Central al Capitalei, după ce a fost supus unei coronarografii - surse

Sorin Oprescu urmează să fie transferat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, după ce coronarografia la care a fost supus luni edilul de către medicii Spitalului Universitar Bucureşti nu ar fi evidenţiat probleme foarte grave, potrivit unor surse medicale.

3855 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu va fi dus din nou în Arestul Central al Capitalei, după ce a fost supus unei coronarografii - surse

Sorin Oprescu, supus unei coronarografii, la Spitalul Universitar, unde este internat sub pază (Imagine: Alexandru Mihaescu / Mediafax Foto)

Sorin Oprescu va fi dus, cel mai probabil marţi,  în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, conform surselor citate.

Acestea au mai menţionat că coronarografia la care a fost supus, luni, edilul suspendat al Capitalei nu a evidenţiat probleme foarte grave, iar Sorin Oprescu nu ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

În ce priveşte starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că doar medicii pot decide cât de gravă este, precizând că s-au solicitat de urgenţă toate acele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigaţii, şi de la Spitalul Elias.

Despre coronarografia la care a fost supus luni Sorin Oprescu, avocatul a spus: "Este vorba de o pseudo-operaţie, pentru că discutăm de o investigaţie care durează undeva la şase-şapte ore şi care necesită un timp de refacere, de convalescenţă ulterior, pentru că doar aşa se poate analiza şi afla dacă există unul dintre cele două stenturi înfundate sau o altă venă înfundată şi pentru a putea fi stabilizat din punct de vedere medical".

Sorin Oprescu a fost supus, luni, unei coronarografii, o investigaţie necesară în cazul în care medicii constată că sunt semne că ar exista probleme mai grave, au declarat surse medicale.

Sorin Oprescu a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde este păzit de trei agenţi, conform surselor medicale.

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

"Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului in sânge", a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Mircea Cinteză a spus că o coronarografie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El, având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situaţia fiecărui pacient", a adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Şeful clinicii Cardiologie a precizat că, în urma invesigaţiilor, echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, declara sâmbătă că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a fi consultat de un cardiolog, decizie luată ca urmare a stării de sănătate a edilului, a concluziilor raportului echipei Avocatului Poporului şi a solicitărilor repetate pe care apărarea le-a făcut în cursul urmăririi penale.

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocaţii săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenţă, a fost, vineri seară, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

"Starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai puţin tonic. Întâi am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discuţie cu medicul care îl supraveghea, o discuţie cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (...) Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani", a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la ieşirea din Arestul Central al Capitalei, menţionând că a făcut şi o serie de recomandări.

De asemenea, într-un raport realizat de o echipă de specialişti trimisă, joi, de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu se precizează că edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenţă şi ţinut sub observaţie într-o secţie de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere "agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici