Sorin Ovidiu Vîntu, la Parchetul ICCJ

Sorin Ovidiu Vîntu a fost chemat, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, unde a stat 20 de minute, pentru a i se aduce la cunoştinţă unele date, iar la ieşire omul de afaceri le-a spus reporterilor să întrebe "ofiţerii SRI acoperiţi" de ce a fost convocat.

14 afișări
Imaginea articolului Sorin Ovidiu Vîntu, la Parchetul ICCJ

Sorin Ovidiu Vîntu, la Parchetul ICCJ (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Şi afaceristul moldovean Octavian Ţurcan s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiat în dosarul în care este inculpat alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat în cazul prăbuşirii FNI.

Ţurcan a stat aproximativ 40 de minute, iar la scurt timp după plecarea lui a ajuns Vîntu.

Octavian Ţurcan a stat arestat în acest dosar din 10 până în 16 septembrie, alături de Sorin Ovidiu Vîntu şi de şoferul acestuia, Alexandru Stoican.

Parchetul instanţei supreme susţine că, prin acţiunile întreprinse în scopul zădărnicirii şi îngreunării executării pedepsei a unui condamnat - Nicolae Popa - la 15 ani de detenţie, Vîntu, Ţurcan şi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţională accentuată, dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

Celor trei acuzaţi li s-au impus anumite interdicţii pe parcursul anchetei referitoare la favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor, condamnat, în lipsă, în vara anului 2009, pentru înşelarea a peste 300.000 de investori la Fondul Naţional de Investiţii (FNI). Prăbuşirea FNI a avut implicaţii mari în lumea politică, socială şi economică.

Popa se află arestat la Jakarta, din 2 decembrie 2009, el urmând a fi extrădat. Procedura de extrădare poate dura mai mult de trei luni din momentul în care şeful statului indonezian a acceptat-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici